Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Απαγόρευση αλιείας στα ρέοντα ύδατα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αποφάσισε την απαγόρευση ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας στους ποταμούς, παραπόταμους, χείμαρρους και στα λοιπά ρέοντα ύδατα της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Ιωάννη Ταχματζίδη καθορίζει:


1. Την απαγόρευση ενάσκησης επαγγελματικής και ερασιτεχνικής αλιείας ιχθύων και λοιπών υδρόβιων ζώων, με κάθε μέσο και εργαλείο, για την προστασία των ιχθυοπληθυσμών και για την προστασία της αναπαραγωγής αυτών, ως κατωτέρω:

α. Στον ποταμό Στρυμόνα, σε όλους τους παραπόταμους, χείμαρρους, ρυάκια, γεωφράγματα, υδάτινα κανάλια αυτού, καθώς και σε όλες τις κατακλησθείσες από ύδατα εκτάσεις, από Μ. Πέμπτη 09 Απριλίου 2015 και ώρα 12 π.μ. μέχρι 30 Μαΐου 2015 και ώρα 12π.μ., λόγω της κήρυξης των περιοχών της Π.Ε. Σερρών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

β. Στους ποταμούς Αξιό, Αλιάκμονα, Γαλλικό, Εδεσσαίο, Λουδία και όλους τους παραπόταμους, χείμαρρους, ρυάκια, γεωφράγματα και υδάτινα κανάλια αυτών, καθώς και σε όλα τα λοιπά ρέοντα ύδατα της Π.Κ.Μ., συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής λίμνης Άγρα, από Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 και ώρα 12 π.μ. μέχρι και την Τετάρτη 03 Ιουνίου 2015 και ώρα 12 π.μ.

2. Τα Τμήματα Αλιείας των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της Π.Κ.Μ. παρακαλούνται για την κοινοποίηση και παροχή σχετικών οδηγιών, με κάθε πρόσφορο μέσο, στην περιοχή ευθύνης τους (διαδίκτυο, πίνακες ανακοινώσεων, Ο.Τ.Α., Αστυνομικές Αρχές, Δασικές Υπηρεσίες κλπ.), για την εφαρμογή της παρούσης.

3. Οι παραβάτες αυτής της Απόφασης τιμωρούνται σύμφωνα με τις δ/ξεις του Ν.2040/1992 (ΦΕΚ Α70/92, άρθρο 9, παρ. 2&3)

4. Αρμόδιοι για την τήρηση – εφαρμογή της παρούσας είναι οι Αστυνομικές Αρχές και οι Δασικές Υπηρεσίες στην περιοχή αρμοδιότητάς των.




0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *