Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

IALMOPIA LIVE: Στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας - βίντεο ''In Between/ Reloaded'' (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το Σάββατο 18 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν στο Γενί Τζαμί (Παλιό Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης) τα εγκαίνια της πολύ ενδιαφέρουσας έκθεσης φωτογραφίας - βίντεο “In Between/Reloaded”

Μέσα από φωτογραφίες και βίντεο, τέσσερις συνεργαζόμενοι φορείς - Το Εργαστήριο Φωτογραφίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, δύο Εργαστήρια Βίντεο του Τμήματος Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας, το Εργαστήριο Πολυμέσων του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, και το Metapolis-Χώρος Φωτογραφίας Τέχνης & Πολιτισμού - καθώς και περισσότεροι από 100 νέοι καλλιτέχνες και σπουδαστές, αναζητούν την έννοια του ενδιάμεσου στην τέχνη. Η απόσταση του θεατή από το έργο, ο χώρος που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία, καθώς και το ορατό και το αόρατο είναι μερικά από τα σημεία που πραγματεύονται οι δημιουργοί. 

Η έκθεση αυτή αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης έκθεσης με τίτλο In Between που έγινε τον Μάιο του 2014 στους χώρους του Metapolis στην Αθήνα σε συνδιοργάνωση των ίδιων φορέων. 


Υπεύθυνοι υλοποίησης του project: 

• Γιώργος Κατσάγγελος (Καθηγητής Φωτογραφίας), Στέλιος Ντεξής (Επίκουρος Καθηγητής / Visual Artist) από το ΑΠΘ, Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών (Εργαστήριο Φωτογραφίας). 

• Γρηγόρης Βλασσάς (Καθηγητής Φωτογραφίας), Μυρσίνη Βουνάτσου (Εργαστηριακός Συνεργάτης / Visual Artist) από το ΤΕΙ Αθήνας, Τμήμα Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών -Εργαστήριo Βίντεο (ΙΙ & ΙΙΙ) 

• Βασίλειος Μπούζας (Επίκουρος Καθηγητής / Εικαστικός, Υπεύθυνος Εργαστηρίου Πολυμέσων), Γεώργιος Δρόσος (Video Artist / Μηχανικός Εικόνας και Ήχου, Εργαστήριο Πολυμέσων) από το Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Εργαστήριο Πολυμέσων. 

• Γιάννης Γιαννακόπουλος (Φωτογράφος - Φωτοειδησιογράφος), Κώστας Κουρτίδης (Φωτογράφος) από το Metapolis-Χώρος Φωτογραφίας Τέχνης & Πολιτισμού. 


Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Μαΐου και η είσοδος είναι ελεύθερη. 


Σημείωση: Ευχαριστούμε πολύ την εικαστικό, κυρία Θεοδώρα Πρασσά για την ξενάγηση και της πληροφορίες που μας έδωσε, κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας στην έκθεση! 


Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τα εγκαίνια, μέσα από τον φακό του φίλου και συνεργάτη Κωνσταντίνου Ανδρονίκου:
















ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *