Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Κλήσεις έκτακτης ανάγκης αυτόματα από το αυτοκίνητο σας το 2018

Η ευρωπαϊκή ένωση έχει εγκρίνει σχέδιο κατά το οποίο από τον Μάρτιο του 2018 θα απαιτείται η υποχρεωτική εγκατάσταση ενός συστήματος με την ονομασία eCall σε όλα τα οχήματα ιδιωτικής χρήσης. Το σύστημα αυτό θα έχει αυτόματη αλλά και χειροκίνητη λειτουργία. Όσον αφορά την αυτόματη λειτουργία θα ενεργοποιείται μέσα από ειδικούς αισθητήρες μετά από μια σύγκρουση, όπως για παράδειγμα οι αισθητήρες που έχουν οι αερόσακοι των οχημάτων.

Επίσης ο οδηγός θα μπορεί να ενεργοποιήσει το σύστημα το οποίο θα έχει απευθείας σύνδεση με φορείς έκτακτης ανάγκης, όπως η αστυνομία και οι μονάδες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ενώ θα μεταδίδει αυτόματα σε αυτούς βασικά στοιχεία όπως τον τύπο του οχήματος, την τοποθεσία αλλά και την ώρα της σύγκρουσης.

Πέρυσι, υπήρχαν περίπου 25.000 θύματα στους ευρωπαϊκούς δρόμους, ενώ το eCall το οποίο θα κοστίζει περίπου 100€ για τους κατασκευαστές, εκτιμάται ότι μπορεί να σώσει περίπου 2.500 ζωές τον χρόνο.


unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *