Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Γεννιέται ο Τζον Φ. Κένεντι, 35ος πρόεδρος των ΗΠΑ (Σαν σήμερα 28/5)

1917 στις ΗΠΑ, γεννήθηκε ο Τζον Φ. Κένεντι, που έγινε ο 35ος πρόεδρος της χώρας από το 1961 μέχρι τη δολοφονία του στις 22 Νοεμβρίου 1963.

1997 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καταδίκασε την Ελλάδα  για δύο δικαστικές υποθέσεις Μαρτύρων του Ιεχωβά που προσέφυγαν σε αυτό, διαμαρτυρόμενοι ότι έπεσαν θύματα διάκρισης λόγω του θρησκεύματός τους.

1993 στην Ιταλία, έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους και 30 τραυματίστηκαν από τη βομβιστική επίθεση της Μαφίας στο κέντρο της Φλωρεντίας, στην περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 28/5
1910 Ο Αμερικανός blues κιθαρίστας και τραγουδιστής T-Bone Walker (Aaron Thibeaux Walker 1910-1975) γεννήθηκε στο Λίντεν του Τέξας. Θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους κιθαρίστες της modern blues. Υπήρξε μεγάλη επιρροή για τους Chuck BerryB.B. KingJimi Hendrix κ.α. Το όνομα του γράφτηκε στο Blues Hall of Fame το 1980 και στο Rock and Roll Hall of Fame το 1987.

1945 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και κιθαρίστας John Fogerty (John Cameron Fogerty) γεννήθηκε στο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο rock συγκρότημα Creedence Clearwater Revival. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα το 1967 και δύο χρόνια αργότερα, με την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ, γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Susie Q" και "I Put a Spell on You" (Screamin' Jay Hawkins). Αργότερα ακολούθησαν και άλλες επιτυχίες, όπως τα "Bad Moon Rising", "Proud Mary", "Have You Ever Seen the Rain?" κ.α. Από το 1973 ακολούθησε σόλο καριέρα, με τραγούδια όπως το "Rockin' All Over the World" το οποίο αργότερα διασκεύασαν και οι Status Quo. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame με αυτό των CCR το 1993. Το άλμπουμ του "Revival" που κυκλοφόρησε το 2007, ήταν υποψήφιο για το βραβείο Grammy "Best Rock Album" αλλά έχασε από τους Foo Fighters.


Αθλητισμός 28/5


 28/5/1994 Η Εθνική ομάδα νεανίδων του ανσάμπλ κατακτά την πρώτη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη

28/5/1993 Ο 19χρονος Φραγκίσκος Αλβέρτης κάνει τον ντεμπούτο του με την εθνική ομάδα μπάσκετ εναντίον της Γερμανίας. Με την εθνική, ο μετέπειτα αρχηγός του Παναθηναϊκού, θα συμμετέχει σε 155 αγώνες σε 12 χρόνια μέχρι το 2004.

28/5/1991 Ολοκληρώνονται οι αγώνες του 3ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Βόλεϊ. Η Ελλάδα τερματίζει πρώτη στη βαθμολογία και ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης ανακηρύσσεται MVP της διοργάνωσης


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *