Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Το ialmopia βλέπει Game of Thrones: Τι είδαμε στο 7ο επεισόδιο της 5ης σεζόν

Το Game of Thrones επέστρεψε και αυτήν την εβδομάδα, με τους οπαδούς της σειράς να περιμένουν με αγωνία τις απαντήσεις στα ερωτηματικά που έχει δημιουργήσει η έως τώρα πλοκή. Το
7ο επεισόδιο, με γοργούς ρυθμούς, μας μετέφερε σε όλες σχεδόν τις ιστορίες της σειράς, δίνοντάς μας αρκετή τροφή για σκέψη και σχόλια. Το σενάριο υπέγραψαν οι παραγωγοί της σειράς David Benioff και D.B. Weiss, ενώ τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Miguel Sapochnik.



ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS ΓΙΑ ΤΟ 7ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ 5ης ΣΕΖΟΝ



The Wall

Ο Lord Commander Jon Snow ετοιμάζει το ταξίδι του πέρα από το Τείχος, μαζί φυσικά με τον αιμοσταγή Tormund. Πίσω, μαζί με άλλους, μένει και ο Sam, ο οποίος φροντίζει τον Maester Aemon Targaryen που αργοπεθαίνει. Ο γέροντας μέσα στις παραισθήσεις του συμβουλεύει τη νεαρή Gilly να πάρει το γιο της και να κατευθυνθεί νότια. Ακόμη, μιλά για τον αδερφό του Egg, τον βασιλιά Aegon Targaryen (Αν το HBO μπορούσε να κάνει και μια σειρά βασισμένη στα βιβλία με τίτλο ''The Dunk and Egg Tales'', που μιλούν για τη δυναστεία των Targaryen θα ήταν ιδανικό!) 

Μετά το θάνατο και την αποτέφρωση του Maester Aemon, ο Sir Alester Thorne υπενθυμίζει στον Sam πως οι φίλοι του φεύγουν -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- σιγά σιγά από το Castle Black, κι αυτό ο φίλος μας θα το καταλάβει λίγο αργότερα, όταν θα αναγκαστεί να υπερασπιστεί την Gilly, απέναντι σε δύο άνδρες της Night’s Watch, με...άγριες διαθέσεις. Αν και αρχικά φαίνεται να είναι μάταιες οι προσπάθειές του, ο Sam δεν καταθέτει τα όπλα και παρά τις αλλεπάλληλες γροθιές των δύο βιαστών, τους απωθεί με τη βοήθεια του τεράστιου Ανταρόλυκου Ghost. Τουλάχιστον ΑΥΤΟΣ ο φίλος έμεινε στο κάστρο. Η Gilly περιποιείται τα τραύματα του ήρωά της και ο Sam...παραβαίνει τον βασικότερο όρκο της Night’s Watch! 



Winterfell

Η Sansa συνεχίζει να κακοποιείται βάναυσα από τον Ramsay, όπως μαρτυρούν και τα σημάδια στο σώμα της. Όταν ζητά από τον Theon να σταματήσει το μαρτύριό της, ο νεαρός Greyjoy (έχοντας ιδία πείρα) τη συμβουλεύει να σταματήσει γιατί η κατάσταση μπορεί να γίνει πολύ χειρότερη. Τότε η απόγονος των Stark του ζητά να τη βοηθήσει, ανάβοντας ένα κερί στην κορυφή του Πύργου, για να το δουν οι φίλοι της στο Βορρά και να τη σώσουν. Ο...Reek παίρνει το κερί και το πηγαίνει κατευθείαν...στον αφέντη του! 

Στη συνέχεια, ο Ramsay συναντά τη Sansa και της εξηγεί πώς οι βόρειοι Bolton έχουν το πάνω χέρι σε μια πιθανή μάχη ενάντια στον Stannis μέσα στην ολοήμερη χιονοθύελλα του Βορρά. Όταν αναφέρει πως κάποια μέρα θα γίνει Φύλακας του Βορρά με αυτή σύζυγο στο πλευρό του, η Sansa του θυμίζει την εγκυμοσύνη της γυναίκας του πατέρα του, και πως στην πιθανή γέννηση ενός γιου, θα βρεθεί σε δεύτερη μοίρα για τη διαδοχή, καθώς είναι μπάσταρδος. Η Sansa πηγαίνει γυρεύοντας, αλλά μάλλον δεν έχει και τίποτα άλλο να χάσει. Ο Ramsey την πληροφορεί πως οι μπάσταρδοι μπορούν να πετύχουν μεγάλα πράγματα, όπως ο αδερφός της, ο -πλέον Lord Commander- Jon Snow. Η νεαρή αρχόντισσα μαθαίνει για πρώτη φορά πως ο αδερφός της είναι ο πιο ισχυρός άνδρας στο Castle Black. Θα δούμε αν θα το εκμεταλλευτεί αυτό μελλοντικά. Προς το παρόν, αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπη με άλλη μια αποτρόπαια πράξη του άνδρα της, καθώς ο Ramsay βρήκε τη γηραιά υπηρέτρια που ήθελε να βοηθήσει την Sansa και φυσικά την έκανε να μετανιώσει γι’αυτό.



Μεταξύ Τείχους και Winterfell...

Ο Stannis και τα στρατεύματά του έχουν κατασκηνώσει μέσα στην καρδιά μιας τρομερής χιονοθύελλας. Ο Sir Davos συμβουλεύει το Βασιλιά του να σταματήσει την προέλασή του, καθώς υπάρχουν μεγάλες απώλειες σε άνδρες, άλογα και προμήθειες. Ο Stannis αρνείται να κάνει πίσω, λέγοντας πως αυτή είναι η τελευταία του ευκαιρία για να διεκδικήσει το θρόνο. Η κόκκινη ιέρεια Melisandre προτείνει στον Βασιλιά να κάνει μια θυσία προκειμένου να εξευμενίσει το Θεό και να σταματήσει την κακοκαιρία, μόνο που η θυσία αυτή περιλαμβάνει τη μονάκριβη κόρη του Shireen, που θα πρέπει να ριχτεί στις φλόγες. Φυσικά ο Stannis αρνείται κι επικεντρώνεται στο πώς θα καταφέρει να ξεπεράσει τα καιρικά εμπόδια.



Meereen

Κάπου έξω από τη Meereen διοργανώνεται ένα παράνομο σκλαβοπάζαρο, στο οποίο ο Jorah πωλείται για ένα μεγάλο ποσό σε έναν αφέντη που θα τον ''ρίξει'' στις μονομαχίες που ξεκινούν σύντομα στην πόλη. Από κοντά κι ο Tyrion, που δείχνει τη σκληράδα του και καταφέρνει να συνοδεύσει τον Jorah. Στο μεταξύ, η Daenerys και ο Daario Naharis δίνουν ένα νέο νόημα στην...κρεβατομουρμούρα, καθώς η κουβέντα γύρω από το πως θα πρέπει να διοικεί η ξανθιά Βασίλισσα ανάβει. Η Daeny του εξηγεί πως ο γάμος της με τον Hizdahr Zo Loraq γίνεται καθαρά για λόγους σκοπιμότητας, κυρίως για να σταματήσουν οι ανελέητες σφαγές, αλλά και για να επανέλθει η ηρεμία στην πόλη. Ο Daario τη συμβουλεύει να συγκεντρώσει στην αρένα όλη την υψηλή κοινωνία της Meereen και να τους σφάξει! Φυσικά, η Daenerys δεν είναι χασάπης, πράγμα που του το τονίζει, όμως ο Daario της θυμίζει πως κάθε ηγεμόνας διαλέγει αν θα είναι ''ο χασάπης ή το κρέας''.

Αργότερα, η Μητέρα των Δράκων και ο Hizdahr Zo Loraq βρίσκονται σε μια αρένα, όπου παρακολουθούν υποψήφιους μονομάχους να σφάζονται μεταξύ τους. Αν και είναι μέρος της παράδοσης, ως προεόρτιο του γάμου, η Daeny φαίνεται αηδιασμένη. Λίγο πριν αποχωρήσει, κάνει την εμφάνισή του ένας μυστηριώδης μονομάχος, ο οποίος φαίνεται πως θέλει να δώσει ένα τέλος στην αιματοχυσία. Φυσικά είναι ο Jorah αυτός που αποκαλύπτεται στη Βασίλισσά του, η οποία όμως δεν έχει ξεχάσει ακόμα το λόγο για τον οποίον τον έδιωξε από το πλευρό της. Δίνει διαταγή να τον πάρουν από μπροστά της, όμως αυτός προλαβαίνει να της φωνάξει πως έχει ένα δώρο γι’αυτή. Εκείνη τη στιγμή, το...δώρο κάνει την εμφάνισή του, καθώς ο Tyrion Lannister παρουσιάζεται στην Daenerys, που μένει να τον κοιτά έκπληκτη. Ποια θα είναι άραγε η αντίδρασή της;



King’s Landing

Η Lady Olenna επισκέπτεται τον High Sparrow για να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση των εγγονών της. Φυσικά πέφτει πάνω σε...τοίχο, καθώς ο θρησκευτικός ηγέτης δεν λυγίζει μπροστά στις απειλές της. Στη συνέχεια, συναντάται με τον Littlefinger. Οι δυο τους δολοφόνησαν τον Βασιλιά Geoffrey, και τώρα συζητούν για μια νέα συνεργασία. Ο Baelish φυσικά πετυχαίνει πάλι την καλύτερη συμφωνία για τον εαυτό του, υποσχόμενος πως θα βοηθήσει τους Tyrell, τόσο ενάντια στους Ζηλωτές όσο κι απέναντι στη Cersei.

Η Βασιλομήτωρ βρίσκεται στο πλευρό του εξαγριωμένου γιου της, Βασιλιά Tommen, που βλέπει πως δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να απελευθερώσει την αγαπημένη του γυναίκα από τη φυλακή. Η Cersei τον καθησυχάζει, λέγοντάς του πως θα μεσολαβήσει στον High Sparrow για να αποφυλακιστεί η Margaery. Αργότερα, η Cersei επισκέπτεται στο κελί της τη νέα Βασίλισσα, προσποιούμενη ότι ενδιαφέρεται για την κατάστασή της. Όπως είναι λογικό, η Margaery τη διώχνει κακήν κακώς από το κελί της, γνωρίζοντας πως αυτή ευθύνεται για τη φυλάκισή της. Άλλη μια διαφαινόμενη ''νίκη'' για την κόρη του Tywin Lannister, που δείχνει να αφήνει πίσω της όλα τα εμπόδια που μπορούν να τη χωρίσουν από την εξουσία. Ή μήπως όχι; Φεύγοντας από το κελί της Margaery, συναντά τον High Sparrow, ο οποίος της εξηγεί το σχέδιό του να πάρει την εξουσία, τα προνόμια και τα πλούτη από τους ισχυρούς του Westeros. Τότε, φέρνει στο δωμάτιο τον ξάδερφο της Cersei, Lancel Lannister, και μιλά για όσα του αποκάλυψε ο νεαρός για τις αμαρτίες του στο παρελθόν. Θυμάστε βέβαια πως μερικές από αυτές έγιναν στο...πλευρό της αγαπητής Cersei. Η Βασιλομήτωρ συλλαμβάνεται και φυλακίζεται. Ο High Sparrow κρατά στα κελιά όλη την εξουσία του King’s Landing και ο νεαρός Βασιλιάς Tommen έχει μείνει μόνος και αβοήθητος στο παλάτι.



Dorne

Στο Dorne, ο Jamie κρατείται αιχμάλωτος μέσα στη χλιδή, καθώς του αποδίδεται σεβασμός λόγω της καταγωγής του. Συναντά τη Myrcella, η οποία του επιβεβαιώνει πως είναι ασφαλής κι ευτυχισμένη στους Water Gardens, και θέλει να παντρευτεί τον Trystane Martell. Στα υπόγεια κελιά του παλατιού, ο Bronn ανταλλάσσει ''φιλικές'' κουβέντες με τις Sand Snakes. Γρήγορα μαθαίνει πως το μαχαίρι που τον τραυμάτισε στη μονομαχία του με τις κόρες του Oberyn ήταν δηλητηριασμένο, καθώς αρχίζει να αιμορραγεί και να χάνει τις δυνάμεις του. Η εξωτική Tyene έχει το αντίδοτο, και θα του το δώσει μόνο αν παραδεχθεί πως είναι η ομορφότερη γυναίκα που έχει δει. Στη θέα της γυμνής Tyene, ο Bronn δεν έχει και πολλές επιλογές. Για να δούμε αν αυτό το περιστατικό τον βάλει σε σκέψεις σχετικά με τις...συνεργασίες του.



Στο 7ο επεισόδιο, οι εναλλαγές συναισθημάτων και καταστάσεων ήταν ραγδαίες για τους ήρωες της σειράς. Ο Sam για παράδειγμα, βρήκε την ευτυχία. Η Cersei από την άλλη βρίσκεται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Μόνο η Sansa συνεχίζει να υποφέρει, όπως και σε όλη τη σειρά ως τώρα, κάθε επεισόδιο και περισσότερο. Μπορεί η Brienne, που την είδαμε στιγμιαία να κοιτά με ανυπομονησία το Winterfell να τη βοηθήσει, ή μήπως θα στραφεί στις ''πλάτες'' του ετεροθαλούς αδελφού της;


Όπως πάντα, περιμένουμε τη γνώμη σας για το επεισόδιο στα σχόλια! Ακόμη, δείτε στο παρακάτω video το trailer του 8ου επεισοδίου!



Επιμέλεια: Θεόφιλος Παπαδόπουλος

ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *