Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Πόσο απέχουν τα σύνορα της Ευρώπης από την τελευταία κατάκτηση των τζιχαντιστών; Παλμύρα - Κύπρος μόνο 385 χιλιόμετρα!

Γνωστή και ως «Νύμφη της Ερήμου», η Παλμύρα η σημαντική κατά την αρχαιότητα πόλη της κεντρική Συρίας, για πρώτη φορά μνημονεύεται τη 2η χιλιετία π.Χ. 

Σήμερα, αποτελεί παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Ωστόσο έπειτα από την κατάληψη της από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κινδυνεύει να χαθεί και να μείνει μόνο μια ανάμνηση. Η βαρβαρότητα δεν βρίσκεται στην έρημο είναι δίπλα μας, μια ανάσα από την Ευρώπη.

Η δράση των τζιχαντιστών και το μένος τους κατά του πολιτισμού πρέπει να προβληματίζει. Η Παλμύρα κινδυνεύει να υποστεί αυτό που υπέστησαν και άλλες αρχαίες πόλεις που έπεσαν στα χέρια τους, να σβήσει από το χάρτη και τον χρόνο.

Είναι σοκαριστικό πόσο κοντά σε εμάς εξελίσσεται αυτή η τραγωδία, δεδομένου ότι η αρχαία πόλη από την Κύπρο απέχει μόνο 385 χιλιόμετρα!





huffingtonpost.gr



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *