Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Ερντογάν: Φτιάξτε τζαμί στη Θεσσαλονίκη και ανοίγω τη Σχολή της Χάλκης

Την προθυμία της Τουρκίας να επιτρέψει την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, με αντάλλαγμα να επιτραπεί η λειτουργία ενός τεμένους στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μουσταφά Αρμαγάν, διευθυντής του περιοδικού Deep History, που ήταν παρών σε ένα γεύμα που παρέθεσε ο Τούρκος πρόεδρος σε ιστορικούς και ακαδημαϊκούς την Πέμπτη, εξέφρασε την άποψη αυτή για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Ο Ερντογάν φέρεται να δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να προχωρήσει πολύ σύντομα στην επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, όμως η Ελλάδα δεν είναι πρόθυμη να δεχθεί τη λειτουργία τεμένους στη Θεσσαλονίκη.

Πάντως, ο Μετίν Κιουλούνκ, σημαντικό στέλεχος του κόμματος AKP του Ταγίπ Ερντογάν, διαφοροποιήθηκε από τη θέση αυτή, υποστηρίζοντας πως η Θεολογική Σχολή της Χάλκης θα ανοίξει όταν λειτουργήσει τέμενος στην Αθήνα, και όχι στη Θεσσαλονίκη.


news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *