Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Η Σελήνη όπως δεν την έχετε ξαναδεί! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Την πιο ευκρινή φωτογραφία της Σελήνης κατάφερε να δημιουργήσει ένας νεαρός αστρο-φωτογράφος από την Πολωνία και το αποτέλεσμα είναι απλά συγκλονιστικό.


Ο 25χρονος Πολωνός Bartosz Wojczyski τράβηξε από το μπαλκόνι του σπιτιού του, στην Πολωνία, 32.000 φωτογραφίες της Σελήνης.

Όλο αυτό βέβαια, με τη βοήθεια του κατάλληλου επαγγελματικού εξοπλισμού, αξίας 3.500 δολαρίων.



Στη συνέχεια, ο νεαρός λάτρης της Αστρονομίας χρειάστηκε μόλις μισή ώρα, για να "συρράψει" τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει, δημιουργώντας την μεγαλύτερης ακρίβειας και ανάλυσης φωτογραφία της Σελήνης.

Οι λεπτομέρειες που φαίνονται στις φωτογραφίες είναι ασύλληπτες.

Οι σκούρες περιοχές που φαίνονται στην επιφάνεια του φεγγαριού, προέρχονται από αρχαίες εκρήξεις ηφαιστείων.





Το πιο συγκλονιστικό όμως σημείο της φωτογραφίας, είναι ίσως η έκταση της διασποράς των συντριμμιών, που δημιουργήθηκαν από τις συγκρούσεις μετεωριτών στην επιφάνεια του δορυφόρου της Γης.




Μεταξύ των κρατήρων που διακρίνονται ξεκάθαρα, είναι και ο Tycho, που βρίσκεται στον νότιο πόλο της Σελήνης κι έχει πάρει το όνομά του από τον Δανό αστρονόμο Tycho Brahe.

Με εκτιμώμενη ηλικία 108 εκατομμυρίων ετών, δείγματα από αυτόν τον κρατήρα περισυνελέγησαν κατά τη διάρκεια της αποστολής του Apollo 16.


dailymail.co.uk

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *