Κυριακή, 17 Μαΐου 2015

Αυξάνονται οι Δήμοι της χώρας - Δεν αλλάζει κάτι προς το παρόν στο νομό Πέλλας

Αύξηση του αριθμού των δήμων έως 380 σε πρώτη φάση προκειμένου να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένες περιπτώσεις κυρίως ορεινών και νησιωτικών δήμων, προανήγγειλε μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης. Επανέλαβε, δε, ότι ''δεν έχει προκύψει να πάμε μαζικά σε 1000''.

''Η συζήτηση για το χωροταξικό δεν πρόκειται να ανοίξει από την αρχή αλλά είναι προφανές ότι χρειάζονται κάποιες αλλαγές σε νησιωτικούς δήμους και σε ορεινούς δήμους – κάτι που μπορεί να σημαίνει επί παραδείγματι ότι 325 μπορεί να γίνουν 380 ενδεχομένως στο τέλος της συζήτησης της Υποεπιτροπής – αλλά θα αφορούν σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις'', είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.


Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε, επίσης, επιβεβλημένη τη συζήτηση γύρω από την αρχιτεκτονική όλων των εκλεγμένων Αρχών (Α και Β βαθμού) αλλά και του «αποσυγκεντρωμένου» κράτους, με τις αποκεντρωμένες διοικήσεις Αιτιολόγησε πως έχουν διαπιστωθεί προβλήματα που αφορούν κυρίως τον νομικό έλεγχο, την εποπτεία που γίνεται μέσω των αποκεντρωμένων διοικήσεων προς τους ΟΤΑ και εξήγησε πως οι αιρετοι έχουν παράπονο πως αυτή η εποπτεία είναι κυρίως πολιτική, υπό το πρόσχημα της νομικής εποπτείας. Ανέφερε, δε, πως προτεραιότητα είναι η ρύθμιση του θέματος των αρμοδιοτήτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων μέχρι το καλοκαίρι, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, όπως και ποιες δομές ενδεχομένως, θα πρέπει να προστεθούν. « Η νέα αποκεντρωμένη διοίκηση θα μπορούσε να αριθμεί 13 δομές που θα έχουν άλλη σύνθεση από πλευράς αρμοδιοτήτων», τόνισε. Μάλιστα από τον Ιανουάριο του 2016 θα επανέλθουν οι αμοιβές στους δημοτικούς συμβούλους που θα συμμετάσχουν στα δημοτικά συμβούλια κάτι που θα βοηθήσει στο να μην υπάρχουν απουσίες. 


Στο νομό Πέλλας

Στο νομό Πέλλας δεν φαίνεται ότι θα έχουμε άμεσα αλλαγή καθώς τα σενάρια που κάνουν λόγο για σπάσιμο του Δήμου Πέλλας στα τρία με τον ιστορικό Δήμο Πέλλας, τα Γιαννιτσά και την Κρύα Βρύση ίσως τα δούμε κοντά στον Μάιο του 2019. Τέλος στα σενάρια για δημιουργία του Δήμου Εξαπλατάνου έβαλε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης σε συνέντευξη του στην Πέλλα τηλεόραση, καθώς θεωρεί πως πρέπει να μείνει μια ενότητα.


meapopsi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *