Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για τις παροχές που προβλέπει το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, ενημερώνοντας τα μέλη των σωματείων του για την έναρξη των αιτήσεων που αφορούν τις
παροχές που προβλέπονται σύμφωνα με τον νέο νόμο για την ανθρωπιστική κρίση, καθώς επίσης και για τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια στα οποία υπάγονται.


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες

Σας γνωρίζουμε ότι άρχισε η περίοδος της υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση των παροχών που προβλέπονται από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για την ανθρωπιστική κρίση. Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων ορίζεται από 20/4/2015 έως 20/5/2015. Πρόκειται για τη δωρεάν επανασύνδεση ηλεκτρικών παροχών και τη δωρεάν παροχή ποσότητας ρεύματος 300 kWh ανά μήνα, τη χορήγηση του επιδόματος ενοικίου και την επιδότηση σίτισης.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (htttp://www.ypakp.gr)

Η πρόσβαση στην ηλεκτρονική αίτηση γίνεται με την χρήση των ίδιων κωδικών που χρησιμοποιούν οι δικαιούχοι για πρόσβαση στο σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TAXISnet).

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο διαδίκτυο, οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κ.Ε.Π.

Εισοδηματικά Κριτήρια: Το εισόδημα του δικαιούχου των παροχών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2.400 ευρώ ετησίως για μεμονωμένα άτομα ή τα 3.600 ευρώ για ζευγάρι. Προσαυξάνεται κατά 1.200 ευρώ ετησίως για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 600 ευρώ ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος, μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ. Ως πραγματικό εισόδημα του ατόμου ή της οικογένειας, νοείται το συνολικό καθαρό εισόδημα (του 2013) όλων των κατηγοριών που προκύπτουν, αφού αφαιρεθούν όλοι οι φόροι, εισφορές για την κοινωνική ασφάλιση, κ.α. Στο συνολικό καθαρό εισόδημα συμπεριλαμβάνεται και το σύνολο των επιδομάτων και άλλων ενισχύσεων. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το ότι δεν περιλαμβάνονται στα τεκμήρια οι διατροφές που καταβάλλονται στο ανήλικο τέκνο, καθώς ούτε και το εξωιδρυματικό ή προνοιακά επιδόματα αναπηρίας, που χορηγούνται από το κράτος.

Περιουσιακά Κριτήρια: Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του δικαιούχου, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ κατ' άτομο, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο και κατά 10.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο, με ανώτατο όριο τα 200.000 ευρώ. Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού δεν πρέπει να υπερβαίνει για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος.

Δεν ωφελούνται της παροχής του επιδόματος ενοικίου όσοι διαθέτουν ατομικά ή ως μέλος αιτούσας οικογένειας ιδιόκτητη κατοικία στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Ως τόπος μόνιμης κατοικίας ορίζεται ο νομός εντός του οποίου διαμένει μονίμως ο δικαιούχος.


Η Διοίκηση



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *