Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Εκρήγνυται το ηφαίστειο Αίτνα (Σαν σήμερα 18/6)

1923 στην Ιταλία, εξερράγη το ηφαίστιο Αίτνα, με αποτέλεσμα 30.000 άτομα να εγκαταλείψουν τα γειτονικά χωριά.

1985 στην Ελλάδα, πρόεδρος της Βουλής εξελέγη ο Ιωάννης Αλευράς με 161 ψήφους έναντι 121 του υποψηφίου της ΝΔ Αθανάσιου Τσαλδάρη.

2000 οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιθιοπίας και της Ερυθραίας υπέγραψαν στο Αλγέρι ειρηνευτικό σχέδιο για τον τερματισμό του διετούς συνοριακού πολέμου, που πρότεινε και επεξεργάστηκε ο Οργανισμός Αφρικανικής Ενότητας. Το σχέδιο προέβλεπε την άμεση κατάπαυση του πυρός και την ανάπτυξη ειρηνευτικών δυνάμεων σε ζώνη 25 χλμ. μέχρις ότου οριστούν τα αμφισβητούμενα σύνορα.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 18/6
1944 Ο Βρετανός rock 'n' roll και jazz κιθαρίστας Chris Spedding (Peter Robinson) γεννήθηκε στο Στάβλεϊ της Αγγλίας. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι John CaleRoxy MusicMike GibbsSharksRobert Gordon κ.α.

1954 Λίγες ημέρες αφού είχε ηχογραφήσει τα βασικά θέματα κιθάρας στην μεγάλη επιτυχία του Bill Haley "Rock Around The Clock", ο Αμερικανός κιθαρίστας Danny Cedrone (Donato Joseph Cedrone 1920-1954) πέφτει από τη σκάλα του σπιτιού του και σπάει τον λαιμό του. Ήταν 33 ετών. Υπήρξε έμπνευση για πολλούς κιθαρίστες όπως οι Jimi HendrixPete Townshend (The Who) κ.α.

2005 Ο Αμερικανός μουσικός, μπασίστας και ιδρυτικό μέλος του rock/grunge συγκροτήματος Soul AsylumKarl Mueller (1963-2005) απεβίωσε σε ηλικία 41 ετών στην Μινεάπολις της Μινεσότα από καρκίνο στο λαιμό. Η τελευταία φορά που βρέθηκε στο στούντιο με το συγκρότημα ήταν για τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ "The Silver Lining", το οποίο κυκλοφόρησε στις 11 Ιουλίου του 2006.

Αθλητισμός 18/6


18/6/2010 Ο 43χρονος εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης αγοράζει το 67% των μετοχών της ΠΑΕ Ολυμπιακός από τον Σωκράτη Κόκκαλη έναντι ποσού που ξεπερνά τα 100 εκ. ευρώ. Ο Σωκράτης Κομινάκης της Wind και ο Νϊκος Καραχάλιος, πρώην επικεφαλής του πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, αναλαμβάνουν αντίστοιχα τις θέσεις του αντιπροέδρου και του διευθυντή επικοινωνίας.

18/6/2008 Η Ελλάδα χάνει 2-1 από την Ισπανία σημειώνοντας την τρίτη της ήττα στους αγώνες του EURO 2008, αλλά και το μοναδικό της γκολ με τον Άγγελο Χαριστέα. Ο Αντώνης Νικοπολίδης αγωνίζεται για τελευταία φορά με την εθνική ομάδα.



Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *