Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Εξασφαλίστηκε η ύδρευση της Αθήνας (Σαν σήμερα 24/6)

1954 εξασφαλίστηκε οριστικά η ύδρευση της Αθήνας. Θα μεταφέρονταν τα νερά της λίμνης Υλίκης, σε ποσότητα 100 εκατ. κυβ.μέτρων το χρόνο.


1996 στην Τουρκία, μεγάλη διαδήλωση έγινε στην Άγκυρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόθεση της κυβέρνησης να απαγορεύσει το μικρό αριστερό Κόμμα της Εργασίας. Στις συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας τραυματίσθηκαν 200 άτομα.

2000 ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος τόνισε ότι η μη αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες δεν οδηγεί σε θρησκευτικό αποχρωματισμό.






Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 24/6
1967Οι Jefferson Airplane κυκλοφορούν το single "White Rabbit". Θα ανέβει μέχρι την όγδοη θέση του Billboard Hot 100. Είναι μέρος του δεύτερου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος με τον τίτλο "Surrealistic Pillow".

1969Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι των The Beatles "Get Back". Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σαν single στις 11 Απριλίου και αργότερα συμπεριλήφθηκε στο τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος με τον τίτλο "Let It Be" (1970).

2004 Η Fender Stratocaster την οποία ο Eric Clapton είχε βαπτίσει "Blackie" πουλήθηκε από τον οίκο Christie's για 959.500 δολάρια, ποσό που την κάνει την πιο ακριβή κιθάρα του κόσμου. Τα χρήματα δωρίθηκαν στο ίδρυμα Crossroads Addiction Clinic που είχε δημιουργήσει ο κιθαρίστας το 1998. Το 1970 είχε αγοράσει από ένα κατάστημα μουσικών οργάνων στο Nashville έξι μεταχειρισμένες κιθάρες Stratocaster προς 100 δολάρια η μία. Χάρισε τις τρεις στους George Harrison, Pete Townshend και Steve Winwood ενώ διέλυσε τις υπόλοιπες και από τα καλύτερα κομμάτια τους έφτιαξε μια νέα κιθάρα, την "Blackie".


Αθλητισμός 24/6



24/6/1992 Η Bernice Gera γίνεται η πρώτη γυναίκα διαιτητής στο επαγγελματικό μπέιζμπολ

24/6/1988 Εκδίδεται η εγκύκλιος των μεταγραφών βάσει της οποίας δίνεται για πρώτη φορά το δικαίωμα στις ομάδες να χρησιμοποιούν έναν αλλοδαπό παίκτη στο πρωτάθλημα. Εννέα από τις δέκα ομάδες του πρωταθλήματος κάνουν χρήση αυτού του δικαιώματος

24/6/1980 Το περίφημο άλογο “Affirmed” κερδίζει την κούρσα του Hollywood Cup αξίας $500.000 και γίνεται το πρώτο άλογο που τα κέρδη του ξεπερνούν τα $2 εκατομμύρια
Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *