Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Απόπειρα δολοφονίας κατά του Ελευθερίου Βενιζέλου (Σαν σήμερα 6/6)

1967Το καθεστώς των συνταγματαρχών απαγορεύει την πώληση δίσκων του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και την αναμετάδοση της μουσικής του.

1933 νέα δολοφονική απόπειρα εκδηλώθηκε κατά του Ελευθέριου Βενιζέλου, αυτή τη φορά στην Αθήνα, την ώρα που βρισκόταν μαζί με τη σύζυγό του Ελενα στο αυτοκίνητο.

1923 στη Διάσκεψη της Λοζάνης κανονίστηκαν οριστικά τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας καθορίστηκε το μέσο του ρου του ποταμού Έβρου. Η Αγκυρα ανακάλεσε κάθε αντίρρηση για παραχώρηση στην Ιταλία του Καστελόριζου.







Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 6/6
1966    Στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Rolling Stones και το τραγούδι "Paint It Black". Είχε κυκλοφορήσει τον Μάιο, Παρασκευή και 13. Ήταν μια δημιουργία των Mick Jagger και Keith Richards, ενώ το χαρακτηριστικό riff του τραγουδιού ανήκει στον κιθαρίστα Brian Jones. Έφτασε στην κορυφή των Αμερικάνικων και Βρετανικών Charts. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time", βρίσκεται στην 174η θέση.

1972    Κυκλοφορεί το άλμπουμ του Αμερικανού τραγουδιστή και τραγουδοποιού David Bowie με τίτλο "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders From Mars". Ανέβηκε μέχρι την πέμπτη θέση των UK Charts και στην 75η του Billboard. Το 1973 κυκλοφόρησε η ομότιτλη ταινία σε σκηνοθεσία του D.A. Pennebaker. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Lady Stardust", "Ziggy Stardust", "Suffragette City" κ.α.


Αθλητισμός 6/6


 6/6/2010 Πεθαίνει σε ηλικία 70 ετών ο Γιώργος Καραγεωργίου, ο τηλεσκηνοθέτης που το 1958 πήγε στη Σουηδία για να παρακολουθήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου και εγκαταστάθηκε μόνιμα δουλεύοντας για την Σουηδική τηλεόραση παίρνοντας μέρος σε 14 Ολυμπιακούς Αγώνες και καλύπτοντας πολλά διεθνή αθλητικά γεγονότα. Το 1993 βραβεύθηκε με το OSCAR τηλεσκηνοθεσίας “The Golden Shot” για την παραγωγή του στους Παγκόσμιους Αγώνες Χιονοδρομίας.

6/6/2004 Ο Ηλυσιακός κερδίζει με 3-1 τον ΠΑΣ Γιάννινα σε αγώνα μπαράζ και ανεβαίνει στην Β’ Εθνική μετά από 32 χρόνια. Η ομάδα των Ιλισίων, από την οποία παρέλασαν στο παρελθόν ο Νίκος Σαργκάνης, ο Βασίλης Σιώκος και ο Ζαχαρίας Πυτιχούτης, οφείλει την ονομασία της σε παρανόηση, από το όνομα της βίλλας “Ηλύσια”, κατοικία της Δούκισσας της Πλακεντίας, που πέθανε στις 2 Μαίου 1854. Οι κάτοικοι όμως της περιοχής των Κουπονιών, όπως ονομάζονταν οι Αμπελόκηποι, το(υ) Γουδί (ή), η Καισαριανή και το Παγκράτι, θα θεωρήσουν ότι το όνομα προέρχεται από τον Ιλισό ποταμό

6/6/1999 Ολοκληρώνεται το Eurobasket γυναικών που διεξάγεται στο Κατοβίτσε της Πολωνίας. Η Πολωνία ανακηρύσσεται για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης κερδίζοντας στον τελικό την Γαλλία με 59-56


Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *