Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Υλοποιήθηκαν δράσεις για το περιβάλλον στο Δήμο Σκύδρας

Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους μικρούς μαθητές των τεσσάρων Νηπιαγωγείων, του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις, την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. 

Με συνοδούς και συντονιστές τους εκπαιδευτικούς, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Χρίστο Μακρίδη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σκύδρας Θεόδωρο Αντωνιάδη, τα παιδιά διαδήλωσαν στο κέντρο της πόλης, έχοντας ως προμετωπίδα τη φράση «Αγαπάμε & Φροντίζουμε το Περιβάλλον: Ξεκινάμε από τη γειτονιά μας κι αλλάζουμε την πόλη μας». Τα παιδιά έδωσαν, με τη μαζικότητα και τα χαρούμενα πρόσωπά τους, πνοή, δροσιά και φρεσκάδα, μεταμορφώνοντας, για λίγη ώρα, το πιεστικό σκηνικό της πόλης με τ΄αυτοκίνητα και το κυκλοφοριακό. 

Ταυτόχρονα, με υποδειγματικό και συμβολικό τρόπο καθάρισαν από τα σκουπίδια σημεία της διαδρομής τους, καταλήγοντας στην πλατεία Δημοκρατίας, έναντι του Δημαρχείου. Εκεί, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους επιδόθηκαν σε καλλιτεχνίες. Σαν πολύβουο σμάρι, κάθισαν στο πλακόστρωτο, και με μπογιές, μαρκαδόρους ζωγράφισαν εικόνες και χάραξαν συνθήματα αγάπης και προτροπής για την προστασία του περιβάλλοντος. Μια ομάδα παιδιών, μάλιστα, έπαιξε μουσική και τραγούδησε προσθέτοντας τη δική της πινελιά στις εκδηλώσεις. Στη συνέχεια τα δημιουργήματα των παιδιών τοποθετήθηκαν στους εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους του Δημαρχείου.

 

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου. Έδειξε ενδιαφέρον για τις ζωγραφιές των παιδιών, άκουσε τα τραγούδια τους, συνομίλησε με τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που ήταν παρόντες. 

Μετά τη λήξη των εκδηλώσεων, η Δήμαρχος δήλωσε τα εξής: «Με τη δύναμη και τη ζωντάνια των μικρών συμπολιτών μας χαιρετίζουμε τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Όπως, προείπα συνομιλώντας με τα παιδιά, η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι ευθύνη μόνο του κράτους ή της αυτοδιοίκησης, αλλά είναι ευθύνη και υπόθεση όλων μας. Γι΄αυτό, θα πρέπει, όλοι μας επαναλαμβάνω, να συμβάλλουμε στο μέτρο του δυνατού, για να βελτιώσουμε τις περιβαλλοντικές πτυχές και τους όρους ζωής μας. Να δώσουμε μια νέα ώθηση για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης κι εργασίας μέσα σ΄ένα καλύτερο αστικό και φυσικό περιβάλλον με καθαρότερες γειτονιές και κοινόχρηστους χώρους, καθαρότερη γη, νερό κι ατμόσφαιρα. 



Στο σημείο αυτό, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες του Δήμου Σκύδρας σ΄όλους τους συμμετέχοντες, συντελεστές κι αρωγούς των επιτυχημένων σημερινών δράσεων: τ’αγαπημένα μας παιδιά των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων Σκύδρας, τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς και Συλλόγους Γονέων – Κηδεμόνων, τον Εμπορικό Σύλλογο Σκύδρας, τον Σύλλογο ΑμΕΑ η Αλληλεγγύη, το Σύλλογο Σκυδραία, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους γενικότερα, το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας, τους εθελοντές κι αφανείς συμπολίτες μας. 

Ας θυμόμαστε ότι το περιβάλλον ενώνει τους ανθρώπους και τους συνδέει με τη φύση». 



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *