Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Γιάννης Σηφάκης: Συναντήσεις σε Υπουργεία για θέματα της Πέλλας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη και τους Δημάρχους Αλμωπίας, Έδεσσας και Σκύδρας

Πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 18 και 19 Ιούνη συναντήσεις του βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη με Υπουργεία και κεντρικές υπηρεσίες για θέματα της Πέλλας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τους Δημάρχους Αλμωπίας κ.Δημήτρη Μπίνο, Δήμαρχο Έδεσσας κ. Τάκη Γιάννου και Δήμαρχο Σκύδρας Κα Κατερίνα Ιγνατιάδου. 

Με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη επισκέφτηκαν την ΥΔΕ για θέματα εγκρίσεων εξόδων για πετρέλαιο κίνησης της Αντιπεριφέρειας, οφειλόμενα σε πολιτιστικούς συλλόγους της Πέλλας κ.α. Ακόμη επισκέφτηκαν τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κώστα Πουλάκη παραδίδοντας εμπεριστατωμένη πρόταση για κατάργηση της ΥΔΕ και κάποιων άλλων μηχανισμών ελέγχου αποφάσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ιδρύθηκαν τα χρόνια του μνημονίου που καθιστούν την υλοποίηση των αποφάσεων της Αυτοδιοίκησης πολύ γραφειοκρατική και δημιουργούν μεγάλες αργοπορίες. Προτάθηκε η αντικατάσταση τους με τους μηχανισμούς του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο ΓΓ αντιμετώπισε με κατανόηση το ζήτημα και το παρέπεμψε για μελέτη στους αρμόδιους διευθυντές του Υπουργείου ούτως ώστε να ενταχθεί στο σύνολο του ή εν μέρει σε νομοθετική ρύθμιση αφού σταθμιστούν όλες οι παράμετροι. 

Με τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δημ. Μπίνο και τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Κετικίδη επισκέφτηκαν το ΕΠΕΡΑΑ για το αποχετευτικό της Αριδαίας και προσπάθησαν να λυθούν σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν για την έναρξη κατασκευής του έργου. Ο βουλευτής ανέλαβε να κάνει προς τους Υπουργούς και του Γενικούς Γραμματείς τις περαιτέρω ενέργειες. Επισκέφτηκαν ακόμη το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την παραχώρηση στον Δήμο της έκτασης που είναι κατασκευασμένο το Δημαρχείο Αριδαίας και στην οποία ανήκουν ακόμη το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και τα κτίρια που χρησιμοποιούσαν τα ΤΕΑ ( για εγκατάσταση υπηρεσιών της Αλμωπίας που σήμερα νοικιάζουν κτίρια). 

Με τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Τάκη Γιάννου επισκέφτηκαν τον ΓΓ Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κ. Πουλάκη για το θέμα των Καταρρακτών. 

Με την Δήμαρχο Σκύδρας Κα Ιγνατιάδου επισκέφτηκαν την ΓΓ Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαίδου για το Τελωνείο ( με συμμετοχή και όλων των υπολοίπων πολιτικών παραγόντων της Πέλλας) και ασχολήθηκαν με θέματα των έργων που είναι ενταγμένα στο ΟΠΑΑΧ.


Για άλλη μια φορά επιβεβαιώθηκε η αξία της πολύ καλής συνεργασίας βουλευτών με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ουσιαστική προώθηση των οξυμμένων προβλημάτων της Πέλλας.



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *