Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ιδρύεται η CIA (Σαν σήμερα 20/6)

1944 Ιδρύεται η αμερικανική Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA).


1978 πολύ ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ έπληξε τη Θεσσαλονίκη, με επίκεντρο την περιοχή μεταξύ των λιμνών Κορώνειας και Βόλβη. Ο απολογισμός του σεισμού, που ήταν ένας από τους έξι μεγαλύτερους που έχουν πλήξει την πόλη, ήταν 45 νεκροί, 220 τραυματίες και 800.000 άστεγοι.

1909 γεννήθηκε στην Τασμανία ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός, Έρολ Φλιν. Έγινε ένας από τους πρώτους θρύλους του παγκόσμιου κινηματογράφου και του Χόλιγουντ, ενώ έπαιξε σε πολλές ταινίες, όπως "Το σπίτι ενός άνδρα", "Θάνατος στο Μόντε Κάρλο", "Ρομπέν των δασών", "Γουλιέλμος Τέλλος", "Κάπτεν Μπλαντ" κ.α.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 20/6
1942 Ο Αμερικανός πιανίστας, μπασίστας, τραγουδιστής και παραγωγός Brian Wilson (Brian Douglas Wilson) γεννήθηκε στο Inglewood της Καλιφόρνια. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στους The Beach Boys ως βασικός τραγουδοποιός. Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 100 Greatest Singers of All Time" βρίσκεται στην 52η θέση. Το 1988 το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Δημοφιλή τραγούδια που φέρουν και την υπογραφή του: "Surfin' Safari", "Surfin' USA", "Fun, Fun, Fun", "California Girls" κ.α.

1954 Ο Αμερικανός μουσικός και μπασίστας του συγκροτήματος Van Halen, Michael Anthony (Michael Anthony Sobolewski) γεννήθηκε στο Chicago του Illinois. Ενσωματώθηκε στο συγκρότημα με το σχηματισμό του το 1974 και παρέμεινε μαζί τους μέχρι το 1996. Το 2003 βρέθηκε και πάλι μαζί τους για μια σειρά συναυλιών αλλά το 2006 έφυγε από την μπάντα. Σήμερα είναι μέλος του συγκροτήματος Chickenfoot, μαζί με τους Joe Satriani και τον ντράμερ των Red Hot Chili Peppers, Chad Smith.

1965 Στο Νο1 του Billboard Hot 100, για δεύτερη εβδομάδα, βρίσκονται οι Four Tops με το τραγούδι "I Can't Help Myself (Sugar Pie Honey Bunch)". Στη λίστα του περιοδικού Rolling Stone, "The 500 Greatest Songs of All Time" βρίσκεται στην 415η θέση.


Αθλητισμός 20/6

20/6/2007 Στον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Αγγλίας και Ολλανδίας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου U21 της UEFA, σημειώνεται ρεκόρ για την μεγαλύτερη διάρκεια εκτέλεσης πέναλτυ στην ιστορία της UEFA. Η διαδικασία έληξε 13-12 υπέρ της Ολλανδίας αφού ο Anton Ferdinand έχασε το καθοριστικό πέναλτυ για την Αγγλία.

20/6/2004 Η Ελλάδα χάνει με 2-1 από την Ρωσία στην τρίτη αγωνιστική του EURO και προκρίνεται οριακά αφήνοντας έξω από την επόμενη φάση ένα από τα φαβορί, τους Ισπανούς, που την ίδια στιγμή ηττώνται από τους Πορτογάλους. Η πρόκριση πανηγυρίζεται έξαλλα από όλους τους Έλληνες και τα διεθνή μέσα αρχίζουν να αφιερώνουν χρόνο στην ελληνική ομάδα

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *