Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Τα ονόματα των δημοσιογράφων που «εκπαίδευε» το ΔΝΤ ζητά η Βουλή - Σάλος από τις αποκαλύψεις Ρουμελιώτη

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι το Ταμείο «εκπαίδευε» Έλληνες δημοσιογράφους για το πως να παρουσιάζουν τα θέματα που σχετίζονταν με την ελληνική κρίση χρέους και τα μνημόνια. Η Επιτροπή Αλήθειας της Βουλής προτίθεται τώρα να ζητήσει τα ονόματα των δημοσιογράφων που κλήθηκαν να παρακολουθήσουν «μαθήματα» για το πώς να προβάλλουν τις θέσεις του ΔΝΤ.

Καταθέτοντας στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δημοσιογράφοι τους οποίους συναντούσε στην Ουάσιγκτον του είχαν αποκαλύψει ότι είχαν κληθεί για να παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια. Μετά από σχετικές ερωτήσεις για τις διαδικασίες ή και τα κριτήρια με τα οποία γινόταν η επιλογή ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ τόνισε ότι θα μπορούσε η επιτροπή αλήθειας να ζητήσει ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας Τζέρι Ράις.

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει ήδη αναθέσει σε μέλος της επιτροπής να συντάξει το σχετικό αίτημα προς το ΔΝΤ προκειμένου να δοθεί απάντηση στα παρακάτω ερωτήματα: Ποιοι ήταν οι δημοσιογράφοι που λάμβαναν μέρος στα σεμινάρια; Έπαιρναν ή όχι χρήματα για τη συμμετοχή τους; Σε ποια μέσα εργάζονταν; Με ποια κριτήρια γινόταν η επιλογή;

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δημοσιογράφοι έχουν ζητήσει την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ για το ζήτημα και σήμερα συνεδριάζει το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της Ένωσης για τα «φροντιστήρια» του ΔΝΤ.


newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *