Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης του ΙΕΚ Αριδαίας στην Ιταλία (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Το Δημόσιο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ πραγματοποίησε με επιτυχία από 15/4/2015 έως 29/4/2015 εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης με θέμα «Κινητικότητα σπουδαστών - Ανάπτυξη Δεξιοτήτων στην Μαγειρική και στην Ιταλική Κουζίνα & Εστίαση» στην Ιταλία στα πλαίσια εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ (κωδικός 2014-1-EL01-KA102-000717).

Η κατάρτιση πραγματοποιήθηκε στην πόλη Bologna και στην ευρύτερη περιοχή της Emiglia Romagna.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης συμμετείχαν 15 σπουδαστές από την ειδικότητα «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας-Chef».

Το πρόγραμμα περιελάμβανε καθημερινές επισκέψεις σε χώρους εστίασης, γευσιγνωσίας, σχολές μαγειρικής, αλλά και επαφές με επαγγελματίες του χώρου.

Οι 15 σπουδαστές είχαν την μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρίες στο αντικείμενο της εστίασης σε μια χώρα που αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στη Διεθνή Κουζίνα.

Μεταξύ άλλων θα πρέπει να σημειωθεί και η τιμητική συμμετοχή του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ και σε Διαγωνισμό Μαγειρικής που έλαβε χώρα στην Bologna με τον ιταλικό τύπο να κάνει αναφορά στην επίσκεψη των σπουδαστών μας και τη αξιόλογη παρουσία τους.



Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Κινητικότητας Erasmus+ δίνει τη δυνατότητα στους σπουδαστές να ενισχύουν τις επαγγελματικές τους γνώσεις και δεξιότητες, να γνωρίζουν εργασιακά περιβάλλοντα του εξωτερικού και φυσικά να εμπλουτίζουν το βιογραφικό τους με μια δυνατή διεθνή εμπειρία αποκτώντας και το αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό Κατάρτισης.

Φυσικά δεν έλειψε και το τουριστικό σκέλος από την δεκαπενθήμερη παραμονή στην Ιταλία αφού εκτός από την Μπολόνια, οι σπουδαστές επισκέφθηκαν σε ολοήμερες εκδρομές πολιτιστικού ενδιαφέροντος τις πόλεις της Βενετίας και της Φλωρεντίας.

Θεωρούμε ότι η συμμετοχή σε τέτοια προγράμματα κατάρτισης και ενίσχυσης δεξιοτήτων, διευρύνουν τη επαγγελματική κουλτούρα των σπουδαστών μας-αυριανών επαγγελματιών.

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει το Δημόσιο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ σε τέτοιο πρόγραμμα και ευελπιστούμε ότι θα δώσουμε τη ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους σπουδαστές μας να αποκτήσουν εμπειρίες που όχι μόνο τους αναβαθμίζουν επαγγελματικά αλλά τους τροφοδοτούν και με εμπειρίες ζωής.

Δείτε παρακάτω εικόνες από τις δραστηριότητες των σπουδαστών στην Ιταλία



































Ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Γιόρτσος Γεώργιος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *