Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Νέο θρίλερ με τη FIFA – Στο στόχαστρο του FBI ο ίδιος ο Μπλάτερ

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της παραίτησής του, τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο πρόεδρος της FIFA, Γιόζεφ Μπλάτερ, αποτελεί αντικείμενο έρευνας της αμερικανικής δικαιοσύνης στο πλαίσιο του σκανδάλου διαφθοράς που συγκλονίζει τον διεθνή ποδοσφαιρικό θεσμό. 

Οι New York Times ανέφεραν πως ο Μπλάτερ "προσπάθησε εδώ και μέρες να πάρει τις αποστάσεις του από το σκάνδαλο", αλλά πως οι αρχές "ελπίζουν ότι θα εξασφαλίσουν τη συνεργασία ορισμένων από τους εμπλεκόμενους αξιωματούχους της FIFA που κατηγορούνται" για διαφθορά ώστε να σφίξει ο κλοιός γύρω του. 

Παράλληλα και το τηλεοπτικό δίκτυο ABC έκανε λόγο για μία έρευνα του FBI που αφορά απευθείας τον Σεπ Μπλάτερ, για πράξεις διαφθοράς και δωροδοκίες που οδήγησαν στις συλλήψεις της 27ης Μαΐου.

Εκπρόσωπος του FBI αρνήθηκε κάθε σχόλιο, παραπέμποντας στην ανακοίνωση την οποία έκανε την προηγούμενη εβδομάδα η εισαγγελέας Λορέτα Λιντς σχετικά με την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος 14 εκλεγμένων και εταίρων της FIFA, σε μία υπόθεση που αφορά καταχρήσεις ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Ο Γιόζεφ Μπλάτερ, που εξελέγη στις 29 Μαΐου για πέμπτη θητεία, ανακοίνωσε χθες την παραίτησή του έπειτα από 17 χρόνια στην ηγεσία της οργάνωσης. Η απευθείας εμπλοκή του δεξιού χεριού του και δεύτερου στην ιεραρχία της FIFA, Ζερόμ Βαλκ, επέσπευσε την παραίτησή του. 

Μέχρι τώρα δεν έχει ενοχληθεί απευθείας από τις έρευνες που πραγματοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ελβετία για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλόνισε τον κόσμο του ποδοσφαίρου και αφορά γεγονότα στη διάρκεια μιας περιόδου που υπερβαίνει τα 20 χρόνια.

Ο Μπλάτερ, ο οποίος εισήλθε στη FIFA το 1975 ως διευθυντής προγραμμάτων ανάπτυξης, ήταν επικεφαλής της από το 1998. Διήλθε κρίσεις όπως το σκάνδαλο Mastercard σχετικά με τις αναθέσεις των Μουντιάλ 2018-2022 και η υπόθεση ISL, με αποτέλεσμα να θεωρείται από πολλούς άφθαρτος.


news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *