Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Τα υπέρ και τα κατά του Google Photos

Μια από τις πιο εντυπωσιακές παρουσιάσεις της Google κατά τη διάρκεια του Google I/O, ήταν η παρουσίαση του Google Photos με το οποίο η Google προσφέρει πλέον απεριόριστο χώρο αποθήκευσης για τις φωτογραφίες και τα video σας, εντελώς δωρεάν. Αν χρησιμοποιείτε ήδη υπηρεσίες της Google πιθανώς θα ξέρετε πως το data mining θα είναι παρών και σε αυτήν την υπηρεσία της.

Αναφορές από το Business Insider και το Fortune προσπαθούν να προειδοποιήσουν τους καταναλωτές πως η νέα εφαρμογή βασίζεται σε ένα πολύ ανεπτυγμένο αλγόριθμο, με τον οποίο η Google θα μάθει περισσότερα πράγματα για εσάς και θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για διαφημιστικούς σκοπούς. “Ένα από τα πιο εντυπωσιακά – ή τρομακτικά, ανάλογα το πώς το βλέπετε – χαρακτηριστικό είναι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, με την οποία μπορείτε να αναζητήσετε ένα συγκεκριμένο άτομο, απλά πατώντας μια φωτογραφία με το πρόσωπό του” σημειώνει το Business Insider.

Πέρα από αυτό, η Google μπορεί να αναγνωρίσει αντικείμενα και μέρη που απεικονίζονται στις φωτογραφίες σας, αφήνοντας τον Philip Elmer-DeWitt του Fortune να αναρωτιέται “τι έδωσα μόλις στην Google;” αφού ανέβασε όλο το οικογενειακό του album στο Google Photos και έπειτα διάβασε τους όρους χρήσης.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή για iOS, Android, αλλά και τον desktop uploader από εδώ. Εσείς τι λέτε; Σας τρομάζει η ποσότητα των πληροφοριών που θα έχει μια εταιρία για εσάς, ή θεωρείτε χρήσιμη και αποτελεσματική τη νέα υπηρεσία της Google;



unboxholics.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *