Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ανοίγουν τη Δευτέρα 20/7 οι τράπεζες - Αλλαγές στον τρόπο αναλήψεων

Από τη Δευτέρα «όλες οι τράπεζες παντού είναι ανοικτές» επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Οι πολίτες στο γκισέ θα μπορούν να κάνουν ένα σύνολο δοσοληψιών (καταθέσεις, μεταφορές ποσών και άλλες πράξεις λογιστικών εγγραφών), εντούτοις δεν θα μπορούν να τραβήξουν μετρητά καθώς θα παραμείνει το όριο των 60 ευρώ την ημέρα.

Εντούτοις, για τις αναλήψεις εξετάζεται οι πολίτες να μπορούν να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά που δικαιούνται.


Τι αλλάζει στον τρόπο αναλήψεων:


Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πολίτες θα μπορούν, αντί να παίρνουν καθημερινά 60 ευρώ, θα μπορούν να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά που δικαιούνται, προκειμένου να μη δημιουργούνται ουρές στα καταστήματα ή στις αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ) των τραπεζών. Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτης δεν προσέλθει μία ημέρα για ανάληψη 60 ευρώ, θα μπορεί την επομένη να λαμβάνει 120 ευρώ.

Οι πληροφορίες έρχονται αμέσως μετά που ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, ανακοίνωσε αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες κατά 900 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι με πράξη νομοθετικού περιεχομένου που βρίσκεται σε ισχύ από την Τετάρτη ορίζεται πως ήδη κατά το διάστημα της τραπεζικής αργίας, από τα υποκαταστήματα των πιστωτικών ιδρυμάτων μπορούν να διενεργούνται οι ακόλουθες πράξεις:

α. Η άπαξ καταβολή ποσού 120 ευρώ στους δικαιούχους (συνταξιούχους, ανέργους κλπ).
β. Οι πληρωμές:

αα) ληξιπρόθεσμων και τρεχουσών δόσεων από τη χρήση πιστωτικής κάρτας και από κάθε είδους δάνειο, και
ββ) οφειλών προς το Δημόσιο, προς τις ΔΕΚΟ, προς ασφαλιστικούς οργανισμούς και προς ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, με κατάθεση μετρητών ή με εντολή μεταφοράς χρηματικού ποσού από τραπεζικό λογαριασμό.

γ. Η εντολή μεταφοράς κεφαλαίων από λογαριασμό ταμιευτηρίου ή όψεως σε άλλο αντίστοιχο λογαριασμό που τηρείται στο ίδιο πιστωτικό ίδρυμα.


news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *