Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Έπεσε η χούντα στην Ελλάδα (Σαν σήμερα 23/7)

1917 Ορκίστηκε ενώπιον της Βουλής, ως βασιλιάς των Ελλήνων, ο Αλέξανδρος, ο οποίος διάβασε και το λόγο του θρόνου

1974 έπεσε η χούντα στην Ελλάδα.

1999 ένας νεκρός και 14 τουλάχιστον τραυματίες ήταν ο τραγικός απολογισμός ισχυρότατης έκρηξης, που σημειώθηκε στο φαστ φουντ "Βέρτζιν" στο Βόλο. Η έκρηξη έγινε τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου άλλαζε φιάλες υγραερίου και προκλήθηκε διαρροή.






Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 23/7
1961 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδοποιός και τραγουδιστής Martin L. Gore (Martin Lee Gore) γεννήθηκε στο Ντάγκεναμ. Είναι δημοφιλής για την συμμετοχή του στο Βρετανικό συγκρότημα Depeche Mode, από την ίδρυση του το 1980 μέχρι και σήμερα. Είναι ο συνθέτης των μεγάλων επιτυχιών του συγκροτήματος όπως "Personal Jesus", "Enjoy the Silence", "I Feel You" κ.α. Έχει ερμηνεύσει επίσης τα τραγούδια του συγκροτήματος "Somebody", "A Question of Lust", "One Caress" κ.α. Το 1999 βραβεύτηκε από την Βρετανική Ακαδημία τραγουδοποιών και συνθετών με το βραβείο Ivor Novello "International Achievement" για την συνολική προσφορά του στη μουσική. Μαζί με τους Depeche Mode έχει πουλήσει πάνω από εκατό εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως.

1965 Ο δημοφιλής Βρετανοαμερικανός κιθαρίστας και τραγουδοποιός Slash (Saul Hudson) γεννήθηκε στο Χάμπστεντ του Λονδίνου. Είναι γνωστός για την συμμετοχή του στο hard rock συγκρότημα Guns N' Roses από το 1985 έως και το 1996. Είναι επίσης ιδρυτής του συγκροτήματος Velvet Revolver. Τον Αύγουστο του 2009 το περιοδικό Time, στη λίστα "10 Best Electric Guitar Players of All-Time", τον τοποθέτησε στην δεύτερη θέση. Μετά την αποχώρηση του από τους Guns N' Roses ακολούθησε επιτυχημένη σόλο καριέρα. Το 2007 κέρδισε δικό του αστέρι στο Rock Walk of Fame, δίπλα στουςJimmy Page και Jimi Hendrix. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Chris CornellOzzy Osbourne,FergieRonnie WoodAlice CooperBad CompanyCheap TrickMichael JacksonRay CharlesStevie Wonder κ.α.

Αθλητισμός 23/7
23/7/2010 Γίνεται η πρώτη Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Σιγκαπούρης στην Αρχαία Ολυμπία υπό την παρουσία του Προέδρου της ΔΟΕ Jacques Rogge και της πρέσβειρας των Αγώνων Yelena Isinbayeva. Η Φλόγα θα επισκεφτεί 5 πόλεις στις 5 ηπείρους πριν φτάσει στην Σιγκαπούρη όπου θα ξεκινήσει η εθνική λαμπαδηδρομία.

23/7/2008 Ο 25χρονος forward των Atlanta Hawks, Josh Childress υπογράφει 3ετές συμβόλαιο με την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού έναντι του ποσού των 12.6 εκ. ευρώ (4.2 εκ. ευρώ ανά έτος). Μαζί με τον Sarunas Jacikevicius του Παναθηναϊκού είναι οι δύο πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη.

23/7/2004 Απογειώνεται μετά από ανεπιτυχείς απόπειρες λόγω μποφόρ το Ζέππελιν που καταφράφει με κάμερες τις κινήσεις στην Αθήνα εν’ όψει των Ολυμπιακών Αγώνων



Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *