Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Τσίπρας: Η Ευρώπη δεν είναι πια η ίδια μετά τη συμφωνία - Μεϊμαράκης: Δε στηρίζουμε την κυβέρνηση, στηρίζουμε την Ελλάδα

Η ιδιοκτησία του νέου ελληνικού προγράμματος δεν ανήκει στην ελληνική πλευρά, διεμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση επέλεξε να συμβιβαστεί και να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα στο οποίο δεν πιστεύει, όμως δεν αποδέχεται την ιδιοκτησία του, όπως σχολίασε ότι έπρατταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Κατά την εκτίμηση του πρωθυπουργού, η κυβέρνηση έκανε λάθη στη διαπραγμάτευση, όμως έδωσε μία σκληρή μάχη με εκπληκτικά ετεροβαρείς συσχετισμούς, και εν τέλει το αποτέλεσμα δεν ήταν παρά μία “πύρρειος νίκη” για τις συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, που όπως ανέφερε έχασαν κάτι εξαιρετικά πολύτιμο: την αίσθηση της ηγεμονίας τους στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια κοινή γνώμη.

Όπως σημείωσε, ο αγώνας της κυβέρνησης δεν θα πάει χαμένος, αλλά θα αποδώσει καρπούς, και επεσήμανε πως ήδη μετά τη 12η Ιουλίου και τη συμφωνία στις Βρυξέλλες, η Ευρώπη δεν είναι πια η ίδια.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως η συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες είναι καλύτερη από την πρόταση Γιούνκερ που τέθηκε σε δημοψήφισμα, καθώς προβλέπει σαφή αναφορά για την ελάφρυνση του ελληνικοπυ χρέους, ενώ δίνει την απαραίτητη δυναμική για να τερματιστεί η κινδυνολογία του Grexit, όμως ξεκαθάρισε πως η ιδέα του Grexit δεν έχει φύγει από το τραπέζι, καθώς κάποιοι από τους εταίρους εξακολουθούν να τη θεωρούν την καλύτερη λύση.

Κατόπιν, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως δεν ευθύνονται για όλα τα κακά της χώρας μας οι ξένοι, αλλά είναι απαραίτητο να γίνουν συγκρούσεις και στο εσωτερικό, και αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, σε πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ενώ εγγυήθηκε για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.


Μεϊμαράκης: Η ΝΔ στοχεύει στην Ελλάδα της δημιουργίας, των επενδύσεων και της κοινωνικής συνοχής

Ψηφίζουμε τα μέτρα, δε στηρίζουμε την κυβέρνηση, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Β . Μεϊμαράκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, διευκρινίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία ψηφίζει “ναι” γιατί στηρίζει την Ελλάδα, για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και το ευρώ, στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Ο κ. Μεϊμαράκης εκτίμησε πάντως πως με τη συμφωνία των Βρυξελλών δεν μηδενίζονται οι κίνδυνοι για Grexit, και υπογράμμισε πως η ΝΔ στοχεύει στην Ελλάδα της δημιουργίας, των επενδύσεων και της κοινωνικής συνοχής.

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ρώτησε: "Υπολογίσατε πόσο κόστισε στην χώρα ο συμβιβασμός που κάνατε ενώ απορρίψατε την συμφωνία που θα μπορούσατε να έχετε πριν από μήνες; Η Ευρώπη αλλάζει και εμείς δεν είμαστε μέσα. Στο γερμανικό κοινοβούλιο το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε την συμφωνία. Δεν υπάρχει δεξιό και αριστερό μνημόνιο, υπάρχουν αναγκαίες πολιτικές που πρέπει να ακολουθήσουμε αν θέλουμε να παραμείνουμε στο ευρωπαϊκό πλαίσιο". 

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για πράξεις και παραλείψεις που επιδείνωσαν την κατάσταση στην οικονομία και στο τραπεζικό σύστημα και για αθέτηση υποσχέσεων προς τον ελληνικό λαό. "Φέρατε πιο επώδυνη πρόταση από αυτή που απορρίψατε στο δημοψήφισμα" είπε ο κ. Μεϊμαράκης και ρώτησε με σκωπτικό τρόπο: "Υποδεχθήκατε τους τροϊκανούς σήμερα που ήλθαν στα υπουργεία;".

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέπτυξε το δικό του πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα σε αντιδιαστολή με τον ΣΥΡΙΖΑ: "Εκπροσωπείτε το βαθύ κράτος, όλους εκείνους που δεν θέλουν να προχωρήσει η επιχειρηματικότητα και η εργασία σε αυτόν τον τόπο. Εκπροσωπείτε τον κρατισμό, βάζετε φόρους στον ιδιωτικό τομέα για να συντηρήσετε ένα μεγάλο και αντιπαραγωγικό κράτος. Εμείς θέλουμε ένα πιο μικρό κράτος με επιτελικό ρόλο. Η ΝΔ κοιτάζει το μέλλον και επιλέγει τον μεσαίο δρόμο χωρίς κραυγές με διάλογο, επιλέγει τον δρόμο του κοινωνικού και μεταρρυθμιστικού κέντρου που έχει κέντρο τον άνθρωπο και εργαζόμαστε για ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης".


news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *