Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Γερμανική Καγκελαρία: Θα σεβαστούμε την επιλογή της Ελλάδας - Σύνοδος Κορυφής την Τρίτη

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ είχαν τηλεφωνική επικοινωνία απόψε για το θέμα της Ελλάδας και ζητούν τη σύγκληση Συνόδου
Κορυφής της ευρωζώνης την Τρίτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας.

"Και οι δύο συμφωνούν ως προς το ότι η ψήφος των Ελλήνων πολιτών πρέπει να γίνει σεβαστή", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

"Η καγκελάριος και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τάσσονται υπέρ της σύγκλησης Συνόδου Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ την Τρίτη" και διατύπωσαν το αίτημα αυτό προς τον Ντόναλντ Τουσκ, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

"Ο ελληνικός λαός αποφάσισε. Αποδεχόμαστε την θέληση του ελληνικού λαού και σημειώνουμε το καθαρό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος", αναφέρεται άλλωστε σε ανακοίνωση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών.

"Για όλη την Ευρώπη, τις εθνικές κυβερνήσεις και την Αθήνα και τους διεθνείς πιστωτές η ελληνική κρίση είναι ένα μάθημα από το οποίο πρέπει να βγάλουμε συμπεράσματα για το μέλλον ώστε η παρούσα κατάσταση και παρόμοια περιστατικά στο μέλλον να μην απειλήσουν την ύπαρξη της ΕΕ. Για αυτό από αύριο ας ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, εμπνευσμένες από νέες αντιλήψεις αλληλεγγύης και συνεργασίας. Περιμένουμε από την ελληνική κυβέρνηση να γυρίσει πίσω στο τραπέζι των μεταρρυθμίσεων με μια ανανεωμένη υπεύθυνη στάση. Είναι επίσης χρόνος για κάποια κράτη μέλη και υπουργούς να σταματήσουν με την απαράδεκτη επιμονή στους εθνικούς εγωισμούς και τα εθνικά πολιτικά παιχνίδια", αναφέρεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει: «Θα συνεχίσουμε να κάνουμε την απαραίτητη δουλειά για έναν λογικό και διαρκή συμβιβασμό και να αποτρέψουμε κάθε πιθανή άτυχη επιλογή του Grexit".


Και Eurogroup την Τρίτη

Οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup θα συνεδριάσουν εντός της της εβδομάδας για να συζητήσουν το αποτέλεσμα του ελληνικού δημοψηφίσματος, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεν αναμένεται να συναντηθούν αύριο, διευκρίνισε ο Μισέλ Ρέινς.


news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *