Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Παραίτηση Αντώνη Σαμαρά από την Προεδρία της ΝΔ - Προσωρινός Πρόεδρος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη δήλωσή του, μετά τα πρώτα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

«Έκαναν διχαστικό δημοψήφισμα με κλειστές τράπεζες», δήλωσε ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει 48 ώρες και την αποκλειστική ευθύνη να πάει να διαπραγματευτεί με ένα όχι που εκείνη προκάλεσε».

«Όλοι όσοι ψήφισαν ναι, που αποτελούν μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, αλλά και η πλειοψηφία που ψήφισε όχι, θέλουν να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης. Είχαμε προειδοποιήσει ότι το όχι θα ερμηνευτεί από κάποιους ως πρόθεση της Ελλάδας να βγει από το ευρώ. Καλώ τους εταίρους στην ευρωζώνη να βοηθήσουν τη χώρα μας να παραμείνει στο ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Δείτε το βίντεο της παραίτησης Σαμαρά



«Κάθε τι διαφορετικό θα ήταν ένα μεγάλο ιστορικό λάθος και για την Ευρώπη. Άλλωστε ο ελληνικός λαός είναι υπέρ της Ευρώπης και του ευρώ. Χρειάζεται συμφωνία τώρα», τόνισε, εξηγώντας πως αυτό πρέπει να είναι «η πρώτη και κύρια ευθύνη της κυβέρνησης».

Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε «να εξουδετερώσουμε όλοι μαζί την απειλή διχασμού» και «να μείνουμε ενωμένοι».

«Σε ό,τι με αφορά, κράτησα τέτοια στάση στην προεκλογική μάχη για να βοηθήσω να εκφραστεί η διακομματική συσπείρωση του ναι. Καταλαβαίνω ότι η μεγάλη παράταξη μας χρειάζεται μια νέα αρχή. Από σήμερα παραιτούμαι από την ηγεσία και ζήτησα από τον Β. Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινός πρόεδρος», είπε ο κ. Σαμαράς.

«Είχα να παλέψω σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Και μέσα και έξω» από την Ελλάδα, είπε ο κ. Σαμαράς. «Σε πολλά που είπα επαληθεύομαι. Μοναδικός μου οδηγός ήταν η συνείδησή μου και η αίσθηση χρέους προς την Ελλάδα».

«Η παράταξη της ΝΔ οφείλει να παίξει ρόλο πρωταγωνιστικό. Θα είμαι δίπλα τους και στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.



newsbeast.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *