Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Και εγένετο η «1η Εμποροπανύγηρη Σκύδρας»! (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σαν έτοιμη από καιρό αποδείχθηκε ότι ήταν τελικά η κοινωνία της Σκύδρας και της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής για να υποδεχθεί, να αγκαλιάσει και να οδηγήσει ψηλά, στη μεγαλειώδη επιτυχία, την 1η Εμποροπανήγυρη Σκύδρας.

Η ρηξικέλευθη απόφαση της Δημοτικής Αρχής για την ίδρυση της Εμποροπανήγυρης βρήκε πρόσφορο έδαφος στα αιτήματα των πολιτών για μικρές και για μεγάλες δράσεις του Δήμου Σκύδρας που ενοποιούν και κινητοποιούν ενδογενείς δυνάμεις με βασικό στόχο την ανθρώπινη, αειθαλή ανάπτυξη και τη διαφύλαξη της κοινωνικής και οικονομικής συνοχής. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε, δικαίωσε την επιλογή και πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής για την υλοποίηση της Εμποροπανήγυρης. 

Για πέντε ημέρες, λοιπόν, από την Παρασκευή 21 Αυγούστου έως και την Τρίτη 25 Αυγούστου 2015, η Σκύδρα βρέθηκε στην κορυφή της επικαιρότητας κι αποτέλεσε το φωτεινό σταυροδρόμι της επιχειρηματικότητας, του πολιτισμού και της διασκέδασης.

Του λόγου το αληθές πιστοποίησε , όχι μόνον η αθρόα συμμετοχή των επισκεπτών καθ΄ όλη τη διάρκεια του πενθημέρου, που ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, αλλά βεβαίως και τα θετικά σχόλια τόσο των ιδίων όσο και των εκθετών. 

Η Εμποροπανήγυρη Σκύδρας αποτελεί πλέον κορυφαίο γεγονός για τον τόπο μας και για την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή. Η Σκύδρα έκανε βήματα εξωστρέφειας, ανάπτυξης, προόδου.

Την τελετή έναρξης τίμησε με την παρουσία του το σύνολο των εκκλησιαστικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας που περιστοιχίστηκαν από πολύ κόσμο. Αγίασε και ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. κ. Ιωήλ.

Ακολούθησαν, η ομιλία (καλωσόρισμα – χαιρετισμός) από τη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου κι ο χαιρετισμός από την Υφυπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης – Μακεδονίας Θράκης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά. Στη συνέχεια, αφού κόπηκε η κορδέλα των εγκαινίων ξεκίνησε η περιήγηση στον εκθεσιακό χώρο της εμποροπανήγυρης.

Σ΄όλη τη διάρκεια του πενθημέρου ποικίλες εκδηλώσεις εμπλούτισαν την Εμποροπανήγυρη συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον κι αποσπώντας το χειροκρότημα των θεατών – επισκεπτών.


Η Δήμαρχος Σκύδρας , με τη λήξη της εμποροπανήγυρης, δήλωσε τα εξής:


«Ευχαριστώ θερμά τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, την Υφυπουργό Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, τους Βουλευτές, τους Δημάρχους, τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους και τα Μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τους πρώην Δημάρχους, τον εκπρόσωπο του Στρατηγού, τον εκπρόσωπο του Αστυνομικού Διευθυντή Πέλλας και τον Διοικητή του Α.Τ. Σκύδρας , τον εκπρόσωπο του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τους Πολιτευτές, το Επιμελητήριο Πέλλας και τον Εμπορικό Σύλλογο Σκύδρας, τους Διευθυντές και Προϊσταμένους Δημοσίων, Δημοτικών Υπηρεσιών και Οργανισμών, τις εθελοντικές-ανθρωπιστικές οργανώσεις, τους συντονιστές, τα Διοικητικά Συμβούλια και τα μέλη των Πολιτιστικών και Αθλητικών συλλόγων, το Εδεσσαϊκό Θέατρο, τα μουσικά συγκροτήματα, τους χορηγούς, τους εκθέτες, τα στελέχη του Δήμου μας, τα μέσα ενημέρωσης, τους αφανείς συντελεστές κι όλο τον κόσμο που με την μαζική συμμετοχή του και τα εύστοχα και ενθαρρυντικά του σχόλια, μας δίνει την αισιοδοξία και το κουράγιο να συνεχίσουμε πιο δυναμικά, πιο αποτελεσματικά, ώστε του χρόνου, ας είμαστε πρώτα καλά, να έχουμε περισσότερους εκθέτες και επισκέπτες πάντα στη βάση της τήρησης των κανόνων ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας.

Ειδικότερα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη στήριξη και βοήθειά τους: 

  • Την Εταιρεία ESCARCOM FROZEN FRUITS AND ESCARGOTS του κυρίου Χαράλαμπου Κοτζαβασίλογλου στα Σεβαστειανά. 
  • Την Εταιρεία ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε. 
  • Την Εταιρεία ΣΦΑΓΕΙΑ ΓΙΑΝΝΕΛΗ Α.Ε. 
  • Την Εταιρεία Εμπορίας Φρούτων “MEDIFRESH” – ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ & ΣΙΑ Α.Ε. 
  • Την Εταιρεία Εμπορίας Φρούτων “Sarantidis fruits always fresh” 
  • Την Εταιρεία Αφοι ΤΟΥΡΟΥΤΟΓΛΟΥ Α.Ε. 
  • Την Εταιρεία «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» του κ. Β. Χαλβατζή 
  • Την Εταιρεία SULTCE FRUIT 
  • Την Εταιρεία Ναυρινιάδης / Τροφοδοσίες – Διανομές 
  • Την Εταιρεία «FRUTTI DEL MONDO» των Ιωάννη και Χαράλαμπου Ιγνατίδη – Φρούτα και Λαχανικά 


  • Το κατάστημα της κ. ΒΡΕΤΤΑ με παραδοσιακές ενδυμασίες – χειροποίητα κεντήματα. 
  • Το βιβλιοπωλείο Ιωάννη ΑΝΔΡΕΑΔΗ 
  • Την Εταιρεία «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ -ΜΟΥΓΙΑΝΤΣΗ» τροφοδοσίες – διανομές 
  • Το Κρεοπωλείο του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΕΡΕΝΚΙΩΤΗ στη Σκύδρα. 
  • Την Εταιρεία Νικηφόρου Βασίλειος Α.Ε. Ηλεκτρολογικό Υλικό στη Σκύδρα 
  • Τον κ. Γεώργιο Κίτσο – οικοδομικά υλικά, από την Πετριά 
  • Το Ανθοπωλείο του Βασιλειου ΤΟΥΜΑΝΙΔΗ 
  • Τον Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο TAE – KWON-DO Αρσενίου του Σόλωνα Κωνσταντινίδη 


  • Το καφέ – μπαρ «ΜΟSTRA» 
  • Την Καφετέρια «DEJAVU» 
  • Το Καφέ – μπαρ «CHOCOLAT» 
  • Το Καφέ – μπαρ “LE BISTRO” 
  • Την Καφετέρια «FRIENDS» 



· Την Εύξεινο Λέσχη Σκύδρας

· Τον Σύλλογο «ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ»

· Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σκύδρας «ΟΡΦΕΑΣ»

· Τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαυροβουνίου «ΕΛΠΙΔΑ»

· Σύλλογος Ποντίων Δάφνης

· Πολιτιστικός Σύλλογος Σεβαστειανών «Ο ΠΥΡΙΧΙΟΣ»

· Σύλλογος Ποντίων Ριζού

· Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβίων «ΑΜΥΝΤΑΣ»

· Πολιτιστικός Σύλλογος Φ.Ε.Σ. ΚΑΛΗΣ

· Πολιτιστικός Σύλλογος Αρσενίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» 

· Τις «Κυρίες της Καλής» και ιδιαίτερα την κ. Πελαγία Γεωργίου και την κ. Άννα Μπαμπαλή. Τα προϊόντα που εκτέθηκαν θα προσφερθούν στο συσσίτιο της εκκλησίας.

· Τον Πολιτιστικό σύλλογο Μανδάλου



Θερμές ευχαριστίες επίσης στους εθελοντές - συντονιστές και ιδιαίτερα στους Δημήτριο Μήτσκα (χοροδιδάσκαλο) και Ιάκωβο Ποτουρίδη (Πρόεδρο Ποντιακού Συλλόγου Δάφνης).

Ευχαριστούμε επιπλέον τις εθελοντικές ομάδες που μας στήριξαν με την παρουσία τους, και είναι: α) Οι εθελοντικές ομάδες Καλής, β) Η Φιλοζωική Εταιρία Σκύδρας, γ) Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, δ) Η ομάδα υποστήριξης του Κοινωνικού συσσιτίου της εκκλησίας.

Ευχαριστούμε επίσης τον καλλιτέχνη – Ζωγράφο κ. ΛΕΩΝΙΔΑ ΓΚΕΛΟ, που φιλοτέχνησε το περίπτερο του Δήμου.

Ευχαριστούμε θερμά το ΕΔΕΣΣΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ για τη συμμετοχή του, με την παράσταση «Η ΠΡΟΠΑΡΑΛΗΓΟΥΣΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΠΑΤΑΙ»

Ευχαριστούμε θερμά τον Εμπορικό Σύλλογο Σκύδρας και το Επιμελητήριο Πέλλας καθώς και τους επιχειρηματίες της Σκύδρας, που μας εμπιστεύτηκαν και συμμετείχαν εκθέτοντας την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στην 1η Εμποροπανήγυρη Σκύδρας:




ΚΑΜΑΡΑΚΗΣ Α.Ε.

ΘΩΚΑΣ Α.Ε.

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ– ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΑΚΡΙΔΟΥ (ΒΑΣΙΛΑΓΑΣ)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ – ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ

ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ – ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΗΛΙΑΔΗ

καθώς επίσης και όλους του επαγγελματίες δημότες μας, οι οποίοι στήριξαν την προσπάθεια μας με τη συμμετοχή τους.

Τους υπαλλήλους του Δήμου Σκύδρας και των Νομικών του Προσώπων (ΕΦΑΚΠΠ και ΔΕΥΑΣ) τόσο τους Διοικητικούς όσο και τους Τεχνικούς και τους εργαζόμενους καθαριότητας, για την υπομονετική τους προσφορά πέραν του ωραρίου τους. Ιδιαίτερη αναφορά και ευχαριστίες οφείλουμε στους Στάθη Καστερίδη, Δέσποινα Ανδρεάδου και στον ηλεκτρολόγο μας Μιχάλη Λάζο, για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Φυσικά ζητάμε να μας συγχωρέσετε τις αβλεψίες ή τις παραλείψεις μας. Κρατήσαμε τις παρατηρήσεις σας για την επόμενη χρονιά. Να είστε σίγουροι ότι όλα θα είναι καλύτερα του χρόνου.


Τον Αύγουστο του 2016 η 2η Εμποροπανήγυρης Σκύδρας θα φτάσει πιο μακριά, πιο ψηλά, πιο δυνατά!



ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *