Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Η Κύπρος γίνεται μέλος του ΟΗΕ (Σαν σήμερα 17/9)

1961: Οι πραξικοπηματίες της Αγκυρας εκτελούν τον Αντνάν Μεντερές, ο οποίος ως πρωθυπουργός της Τουρκίας ανέχθηκε το πογκρόμ εναντίον της ελληνικής παροικίας στην Κωνσταντινούπολη.


1982: Πεθαίνει, σε ηλικία 45 ετών, ο μουσικοσυνθέτης Μάνος Λοΐζος.

1997: το κείμενο συμφωνίας για την απαγόρευση των ναρκών κατά προσωπικού ενέκριναν περισσότερα από 100 κράτη στη Διάσκεψη του Όσλο, χωρίς ωστόσο να λάβουν την επικύρωσή του από τις ΗΠΑ, που ζητούσαν τη διατήρηση επί εννέα έτη των ναρκοπεδίων τους στην κορεατική χερσόνησο, καθώς και την εξαίρεση από τη συνθήκη των "έξυπνων" ναρκών, αιτήματα που δεν έγιναν δεκτά.



Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 17/9
1966 Για δεύτερη εβδομάδα στην κορυφή του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι The Supremes και το τραγούδι "You Can't Hurry Love". Ηχογραφήθηκε στην αίθουσα Α του στούντιο Hitsville U.S.A. στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν στις 11 Ιουνίου. Έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του Rock and Roll Hall of Fame, "The 500 Songs that Shaped Rock and Roll". Δεκαέξι χρόνια περίπου αργότερα, θα ανέβει ακόμη μια φορά στο Νο1 με την φωνή του Phil Collins.
1991 Οι Guns N' Roses κυκλοφορούν τα άλμπουμ "Use Your Illusion I" και "Use Your Illusion II". Τα δυο διπλά άλμπουμ αν και κυκλοφόρησαν χωριστά, συχνά αναφέρονται σαν ένα τετραπλό άλμπουμ. Τα τραγούδια που περιείχαν ηχογραφήθηκαν την περίοδο 1990-1991, σε διάφορα στούντιο A&M StudiosRecord Plant StudiosStudio 56Image RecordingConway Studios και μιξαρίστηκαν στο Skip Saylor Recording Studio. Το εξώφυλλο είναι μέρος από τον πίνακα του Raphael (Raffaello Sanzio da Urbino) με την ονομασία "The School of Athens" και η επεξεργασία έχει γίνει από τον Εσθονό καλλιτέχνη Kalev Mark Kostabi. Δημοφιλή τραγούδια των άλμπουμ: "Live and Let Die" (Paul and Linda McCartney), "Don't Cry", "November Rain" κ.α.
2003 Ο David Lee Roth, πρώην frontman του συγκροτήματος Van Halen, τραυματίζεται στην σκηνή την ώρα που έκανε μια "γρήγορη και περίπλοκη φιγούρα σαμουράι του 15ου αιώνα" σε συναυλία του στη Φιλαδέλφεια. Ο Roth θα χρειαστεί εικοσιένα ράμματα διότι χτύπησε με το κοντάρι που χρησιμοποιούσε για την φιγούρα στο πρόσωπο. Λίγες μέρες αργότερα θα ανακοινωθεί η ακύρωση των υπόλοιπων συναυλιών της περιοδείας του στην Αμερική.
Αθλητισμός 17/9
2006Η Αγγελική Ανδριοπούλου αναδεικνύεται ξανά, πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα του θαλάσσιου σκι για δεύτερη συνεχή χρονιά, ενώ στο τρίαθλο (σλάλομ, άλμα, φιγούρες) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.
2009Το νέο (πειραματικό) σύστημα της ΟΥΕΦΑ, που αφορά στους πέντε διαιτητές, εφαρμόζεται στο παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τη Γαλατά και της Έβερτον με την ΑΕΚ καθώς και στα υπόλοιπα ματς του Europa League. Στους ήδη υπάρχοντες, διαιτητή και δύο βοηθούς (επόπτες γραμμών), προστίθενται δύο ακόμη βοηθοί που βρίσκονται στο δεξί δοκάρι κάθε τέρματος με σκοπό να παρακολουθούν τι συμβαίνει μέσα στην μεγάλη περιοχή.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *