Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Το επιβατηγό πλοίο «Εξπρές Σαμινα» βυθίζεται στ' ανοιχτά της Πάρου (Σαν σήμερα 26/9)

2000 Το επιβατηγό πλοίο «Εξπρές Σαμινα» βυθίζεται στ' ανοιχτά της Πάρου, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 80 άτομα.
1905 Ο νεαρός φυσικός Άλμπερτ Αϊνστάιν δημοσιεύει την ειδική θεωρία της σχετικότητας.

1944 Υπογράφεται στην Καζέρτα της Ιταλίας η «Συμφωνία της Καζέρτας», ανάμεσα στους Σαράφη, Ζέρβα και Σκόμπυ, που προβλέπει ότι όλες οι ανταρτικές δυνάμεις που δρουν στην Ελλάδα τίθενται υπό τις διαταγές της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου.





Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο


Μουσική 26/9
1898 Ο μεγάλος Αμερικανός συνθέτης και πιανίστας George Gershwin (Jacob Gershowitz 1898-1937) γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Έγραψε μουσική για μιούζικαλ, όπερα, κλασική μουσική και τραγούδια, αρκετά από τα οποία έγιναν κλασικά. Πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες ηχογράφησαν συνθέσεις του όπως οι Fred Astaire, Louis Armstrong, Dean Martin, Al Jolson, Bobby Darin, Janis Joplin, John Coltrane, Frank Sinatra, Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Sam Cooke, Diana Ross, Miles Davis, Herbie Hancock, Nina Simone κ.α. Δημοφιλής συνθέσεις του: "I Loves You Porgy", "Let's Call the Whole Thing Off", "They Can't Take That Away from Me" και φυσικά το "Summertime".

1945 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Bryan Ferry γεννήθηκε στην Ουάσιγκτον της Αγγλίας. Έγινε δημοφιλής στις αρχές της δεκαετίας του '70 με την συμμετοχή του στο συγκρότημα Roxy Music με τους οποίους γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Μετά την διάλυση του γκρουπ το 1983, ακολούθησε επιτυχημένη σόλο καριέρα. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Let's Stick Together", "Slave to Love", "Kiss and Tell", "Don't Stop the Dance" κ.α.

Αθλητισμός 26/9
1888Γεννιέται ο Βρετανός συγγραφέας Τόμας Έλιοτ (Thomas Stearns Eliot). Τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας. Πέθανε το 1965
1879Γεννιέται ο Άγγλος δεξιός μπακ Μπόμπ Κρόμπτον (Robert “Bob” Crompton). Αγωνίστηκε για 23 χρόνια στην Μπλάκμπουλ Ρόβερς με την οποία ξεπέρασε από τον Οκτώβριο του 1896 έως τον Μάιο του 1920 τους 500 αγώνες. Κέρδισε το πρωτάθλημα το 1912 και 1914. Στη συνέχεια έγινε διοικητικό στέλεχος και μάνατζερ της ομάδας. Στην εθνική αγωνίστηκε 41 φορές (περίοδος 1902-14). Πέθανε στις 16 Μαΐου 1941.
1905Γεννιέται στη Βιέννη ο Αυστριακός προπονητής Καρλ Ράπαν (Karl Rappan). Πέθανε στις 2 Ιανουαρίου 1995 σε ηλικία 90 χρόνων.

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: retrosport/sansimerastimousiki.gr/patris.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *