Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη: ''Άδικη και συκοφαντική η καταγγελία περί μεθοδευμένης παρέμβασης του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας από την Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα για το Διαγωνισμό Μεταφοράς των μαθητών της Π.Ε. Πέλλας''

Τελείως άστοχη, άδικη και συκοφαντική μπορεί να χαρακτηριστεί η καταγγελία της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας που δόθηκε στη δημοσιότητα τις προηγούμενες ημέρες και αφορά υποτιθέμενη ανάμειξη και παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη στον Ηλεκτρονικό Ανοιχτό Δημόσιο Διεθνή Διαγωνισμό για τη μεταφορά των μαθητών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας για την προσεχή τριετία. 

Για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών και για την αποκατάσταση της αλήθειας παραθέτουμε τα ακριβή στοιχεία τα οποία είναι εξάλλου στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου. Ο διεθνής διαγωνισμός διεξάγεται για πρώτη φορά ηλεκτρονικά, σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.) Μέσω αυτού του Ηλεκτρονικού Συστήματος πραγματοποιείται ηλεκτρονικά κάθε διαγωνιστική διαδικασία (άνω των 60.000 ευρώ) και επιπλέον διενεργείται και η παρακολούθηση κάθε δημόσιας σύμβασης. Επομένως ο διεθνής ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός που θα καλύψει τη μεταφορά μαθητών στην ΠΕ Πέλλας, για τρία συνεχή έτη, ακολουθεί ένα αυστηρό νομικό πλαίσιο και διαδικασίες οι οποίες περιλαμβάνουν πολλές ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η ισότιμη συμμετοχή των ενδιαφερομένων. Μέσα σε αυτές τις δικλείδες ασφαλείας είναι και οι εγκρίσεις από την Οικονομική Επιτροπή της ΠΚΜ των διαφόρων σταδίων του διαγωνισμού.

Η Απόφαση, που λήφθηκε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ΠΚΜ (1/9/2015), αφορά το αρχικό στάδιο «της εξέτασης των δικαιολογητικών συμμετοχής και των τεχνικών προσφορών των υποψήφιων αναδόχων για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Πέλλας» και βασίστηκε σε εισηγήσεις και στοιχεία της Επιτροπής Αξιολόγησης του Διαγωνισμού, όπως κατατέθηκαν σε πρακτικά της προαναφερόμενης Επιτροπής. Σημειωτέον ότι η Επιτροπή Αξιολόγησης του Διαγωνισμού αποτελείται από δημόσιους λειτουργούς που, με βάση σχετικές διατάξεις, προκύπτουν με κλήρωση από τους υπαλλήλους της ΠΕ Πέλλας και εκτελούν τα καθήκοντά τους με πλήρη ανεξαρτησία και ευσυνειδησία. Επιπλέον ζητήθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή γνωμοδοτήσεις από δύο νομικές υπηρεσίες, της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και της Περιφέρειας. Ενημερωτικά επίσης αναφέρουμε ότι κάθε Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής δέχεται έλεγχο νομιμότητας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο και σε ότι αφορά Δημόσιες Συμβάσεις τελεί υπό την επίβλεψη της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, η οποία ελέγχει και εγγυάται το αδιάβλητο των διαδικασιών. Επομένως ουδεμία παρέμβαση μπορεί να γίνει σε κανένα στάδιο της διαδικασίας και ανακοινώσεις όπως αυτή της Αριστερής Ριζοσπαστικής Ενότητας στερούνται τεκμηρίωσης και προκαλούν λανθασμένες και αδικαιολόγητες εντυπώσεις που πλήττουν το κύρος των θεσμών και διαδικασιών που προβλέπονται από την ελληνική πολιτεία. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης είναι εύλογο να ενδιαφέρεται και να αγωνιά για την εξέλιξη του διαγωνισμού, χωρίς φυσικά να παρεμβαίνει στη διαδικασία, καθώς τον ενδιαφέρει να καλυφθούν με αποτελεσματικό τρόπο οι ανάγκες μετακίνησης των μαθητών, να εξυπηρετηθεί το σχολικό πρόγραμμα και να μην ταλαιπωρηθούν οι γονείς και οι οικογένειες των μαθητών. Η μετακίνηση των μαθητών αποτελεί ένα πολύπλοκο και πολυδιάστατο θέμα το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι στην ευθύνη της κάθε Περιφερειακής Ενότητας και διενεργείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με υπευθυνότητα και ευαισθησία από τους εμπλεκόμενους και πάντοτε στα πλαίσια της νομιμότητας. 

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας έχει πλήρη και συνεχή ενημέρωση για τις Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, ενώ ενημέρωση για το θέμα έγινε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, τη Δευτέρα 31/8/2015. 

Κλείνοντας θα ήθελα να τονίσω ότι είναι σημαντικό να αποφεύγεται η δημοσίευση ανακριβών ή παραποιημένων στοιχείων για θέματα υψηλού ενδιαφέροντος για την κοινή γνώμη καθώς, με τον τρόπο αυτό, κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών. Τα προσδοκώμενα πολιτικά οφέλη εξανεμίζονται γρήγορα καθώς, αργά ή γρήγορα, η αλήθεια αποκαλύπτεται. 



Με εκτίμηση, 

Μαρία Ζωγράφου-Τσαντάκη 

Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Πέλλας 

Τακτικό Μέλος της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *