Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

''Το Πανηγύρι'', από τη Θεατρική Ομάδα Δήμου Σκύδρας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μετά την Εμποροπανήγυρη Σκύδρας, λοιπόν, ήρθε και «Το Πανηγύρι», το θεατρικό έργο του Δημήτρη Κεχαΐδη που παίχθηκε με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση κοινού. Το έργο απέδωσε ρεαλιστικά η Θεατρική Ομάδα Δήμου Σκύδρας, το βραδάκι της Πέμπτης 27 Αυγούστου 2015, στο Ανοιχτό Θέατρο Μαυροβουνίου. Αντί εισιτηρίου, ζητήθηκε από τους θεατές να προσφέρουν τρόφιμα, ό,τι μπορούσε ο καθένας, για το συσσίτιο της εκκλησίας.

Όπως είχε αναφέρει σε μια συνέντευξή του ο Δημήτρης Κεχαΐδης(1933 – 2005) «Το Πανηγύρι γράφτηκε στα 1962 σαν αφιέρωμα στους ανθρώπους του θεσσαλικού κάμπου που εγκαταλείφθηκαν στο περιθώριο της μεταπολεμικής ανασυγκρότησης. Ξεχασμένοι και καταδικασμένοι στη φτώχεια και στην αμορφωσιά , θ΄αναζητήσουν διέξοδο στη φυγή που τους προσφέρει ο ύπνος, το κρασί και το όνειρο.

Οι νεότεροι, τα πιο ζωντανά κύτταρα, θα καταφύγουν στην πόλη, ανυποψίαστα θύματα κι αυτοί μιας οικονομικής πολιτικής που οδήγησε στην ερήμωση της υπαίθρου και στον υδροκεφαλισμό των αστικών κέντρων».




Συντελεστές του έργου

Σκηνοθεσία: Νίκη Ποζίδου.

Σκηνικά – Κουστούμια – Εικαστική επιμέλεια: Λεωνίδας Γκέλος.

Μουσική επιμέλεια: Νίκη Ποζίδου.

Σχεδιασμός αφίσας: Νατάσα Αλεξίου.

Ήχος- Μοντάζ: Γιώργος Σεμερτζίδης.

Δημιουργία video: Νάκης Παρτσανάκης.


Διανομή ρόλων

Παπλωματάς: Σταύρος Καραγεωργιάδης.

Δέσποινα: Σοφία Ταρασίδου. 

Χνούδι: Σόνια Τουμανίδου.

Τριαντάφυλλος: Γιάννης Δανακάκης.

Μαρίκα: Μελίνα Μιχαηλίδου.

Νάτσινας: Νίκος Καρασαββίδης.

Φραγκοράφτης: Θανάσης Πασπαλάς.

Γιαγιά: Κατερίνα Κυριακίδου.

Φαντάρος Α: Ανδρέας Παναγιωτακόπουλος.

Φαντάρος Β: Γιώργος Καββαδίας – Κερκυραίος.




Με το πέσιμο της αυλαίας η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου, που κλήθηκε στο βήμα, δήλωσε τα εξής: «Η Σκύδρα, τελικά, βγάζει μεγάλα καλλιτεχνικά ταλέντα. Έχει, μήπως, κάποιος αντίθετη γνώμη; (σ.σ.: το κοινό απάντησε μ΄ένα παρατεταμένο όχι).

Τα δικά μας παιδιά ερμήνευσαν με καταπληκτική ικανότητα τους ρόλους τους σε μια δύσκολη θεατρική παράσταση και πραγματικά δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε από τους επαγγελματίες ηθοποιούς. Θέλω να τους συγχαρώ και να τους ευχαριστήσω, διότι η προσφορά τους είναι μεγάλη, τόσο στο πολιτισμό αλλά και στο κοινωνικό σύνολο, καθώς ενισχύουν το πολύτιμο έργο της εκκλησίας μας και ειδικότερα το κοινωνικό συσσίτιο. Μπράβο σ΄όλους. 

Εμείς, ως δημοτική αρχή θα στηρίζουμε και θα ενισχύουμε, όσο μπορούμε, αυτές τις δράσεις. Να είμαστε γεροί, λοιπόν, και να ξαναβρεθούμε του χρόνου, στην επόμενη θεατρική παράσταση που ετοιμάζεται. Ευχαριστώ τους ηθοποιούς, τους συντελεστές, τους συνεργάτες κι όλους εσάς που βρίσκεστε εδώ και τιμήσατε αυτήν την παράσταση.». 

Από την πλευρά της εκκλησίας ευχαριστίες εξέφρασε ο ιερέας Αθανάσιος Ρούντος.

Εκ μέρους της Θεατρικής Ομάδας η σκηνοθέτιδα Νίκη Ποζίδου ευχαρίστησε για τη συνεργασία και τη στήριξη: το Δήμο Σκύδρας, το Εδεσσαϊκό Θέατρο, το Θεατρικό Σύλλογο Αλμωπίας «Έκφραση», τον Φίλιππο Κερενκιώτη (αυτοκίνητα – ανταλλακτικά) για την παραχώρηση των αντικειμένων εποχής, τους χορηγούς: Τη μουσική σκηνή Θεσσαλονίκης «Voice Live Stage», τον Χρίστο Χατζηβασιλειάδη (καταστήματα ενδυμάτων), τον Γιάννη Δανακάκη (το μικρό καφέ ), τον Μιχάλη Τσακαλάκη (οπωροπωλείο), την εταιρεία φύλαξης G.S.S, Σκύδρας κι όλους τους θεατές.

Επίλογος της βραδιάς: δυνατό χειροκρότημα από το κοινό, συγχαρητήρια και φωτογραφίες μεταξύ ηθοποιών και θεατών.








ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
ΔΗΜΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *