Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου: ''Συμπράττω με τη Λαϊκή Ενότητα''

"H απόφασή μου είναι ότι συνειδητά θα είμαι παρούσα, θα είμαι ενεργή, όπως από χρόνια αποφάσισα και δεσμεύθηκα απέναντι στους συμπολίτες μου, στο πλάι εκείνων που αναλαμβάνουν την ευθύνη. Θα συμπράξω ως ανεξάρτητη, συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα", ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη διάρκεια συνέντευξης τύπου εφ' όλης της ύλης που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Εν τω μεταξύ σε δημόσιο απολογισμό προχώρησε η πρώην πρόεδρος της Βουλής η κυρία Κωνσταντοπούλου, από την αίθουσα της Ένωσης Συντακτών. Η κυρία Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε στην πολιτική και κοινωνική συγκυρία λέγοντας ότι : Η χώρα οδηγείται σε εκλογές όχι γιατί η κυβέρνηση ζητάει να εκφραστεί ο λαός, αλλά επειδή θέλει να συνεχίσει να παραβιάζει την εντολή. Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός μιλώντας κατά την προσφιλή μέθοδο χαρακτήρισε ως κατάλοιπα κάποιους, εννοώντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διατηρούν ενεργές δυνάμεις και κλήθηκαν να υλοποιήσουν το πρόγραμμα, για το οποίο τους εμπιστεύθηκε ο λαός". 

"Είναι η πρώτη φορά που εκβιαστές - δανειστές δεν αντιλέγουν σε μία εκλογική διαδικασία", σημείωσε χαρακτηριστικά. 

"Τώρα που διαλύθηκε η Βουλή, επιχειρείται η διάλυση της ελπίδας του λαού με διαδικασίες εσπευσμένες εκλογικές και πρακτικές. Αποτελεί υπόθεση αξιοπρέπειας σε στιγμές κρίσιμες οι άνθρωποι που τιμήθηκαν από πολίτες να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες αντίστασης κατά του εξανδραποδισμού της δημοκρατίας", σχολίασε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Και συνέχισε, βάλλοντας κατά πάντων: "Η ενδεχόμενη ένταξη του Μάρτιν Σουλτς στην ιδιότυπη εκβιαστική σπείρα, που εκβιάζει το λαό και την επιβίωσή του, δεν δίνει ελπίδα. Για πρώτη φορά μετά το σαφές δείγμα των δανειστών, όταν καλούσαν το λαό να προβεί σε συγκεκριμένη ετυμηγορία μέσω οικονομικής ασφυξίας, το πρώτο δείγμα που οι δανειστές επιχειρούν για εκλογικη διαδικασία -ακούσαμε με έκπληξη την Άνγκελα Μέρκελ να λέει ότι ο Τσίπρας είναι μέρος της λύσης-, είναι γιατί ο Τσίπρας, με πρόθυμο επιτελείο και με τις πράξεις του και παραλείψεις του, διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ το μοναδικό ανάχωμα για την εμπόδιση της υποδούλωσης του λαού".

"Τελικά κατάφεραν να πάψει να φαίνεται ως ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσμα των εγκληματικών πολιτικών ενεργειών", συμπλήρωσε η κυρία Κωνσταντοπούλου. "Νομίζω ότι σε τέτοιες στιγμές πρέπει να είμαστε όλοι ειλικρινείς. Αισθάνομαι μεγάλο το βάρος της ευθύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε αντιπροσωπεύοντας της συλλογική στράτευση για δημοκρατική αντίσταση και διεκδίκηση της λαϊκής κυριαρχίας, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων με πρώτους τους αδύνατους κι εκείνους που δεν είχαν φωνή. Ήταν η αγωνιστικότητα, η πολυφωνία, η εσωτερική δημοκρατία που αποτέλεσε ζητούμενο και διακήρυξη που δεν έγινε ποτέ πολιτική πράξη και τέλος ποδοπατήθηκε όπως ποδοπατήθηκε η δημοκρατική λειτουργία". 

"Υπάρχουν υπεύθυνοι για τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν όμως και πολλοί - θέλω να συγκαταλέγω τον εαυτό μου σε αυτούς - για να υπερασπιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική του αξία και την πολιτική ουσία και να αναλάβει δράση προτού επικρατήσει η μνημονιακή σιγή στη χώρα, η οποία έχει εξοντώσει πολλούς συνανθρώπους μας", ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Κωνσταντοπούλου. 

"Προσωπικά και έχοντας μέχρι την τελευταία στιγμή, έως τις 30 Ιουνίου, καταβάλει προσπάθεια, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ συγκροτημένα να πάρει θέση, να υπερασπιστεί το πρόγραμμά του και τους αγώνες της κοινωνίας, θεωρώ ότι εξάντλησα όλα τα μέσα προκειμένου να αποτραπεί αυτό το κακό. Και αυτό όχι αίφνης, ούτε με τρόπο απροσδόκητο, αλλά έχοντας υπάρξει εξ' αρχής, σαφής και συγκεκριμένη σε σχέση με το τι σήμαινε η υιοθέτηση διαλεκτικής ορολογίας, μεθόδων και δεσμεύσεων που αντιστρατεύονταν την ουσία όλης μας της υπαρξιακής διαδρομής και κληρονομιάς, όπως αυτή συνδιαμορφώθηκε από όλες και όλους που συμμετείχαν στο εγχείρημα". 

"Η θέση μου ως πρόεδρος της Βουλής υπονομεύθηκε με επιθέσεις όπως του Νίκου Φίλη μέχρι τις χυδαίες απόπειρες ταύτισής μου με τη Χρυσή Αυγή, αλλά και με τις χυδαίες απειλές που ο ίδιος διατύπωσε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, λέγοντας ότι 'θα σε τελειώσουμε αν δεν συμμορφωθείς'".

"Λυπάμαι γιατί δεν κατάφερα να αναστρέψω την πλήρη εγκατάλειψη της Κ.Ο. στα συμπεράσματα που έβγαιναν από εντεταλμένες δημοσιεύσεις σε έντυπα της διαπλοκής. Λυπάμαι γιατί εκείνοι που όφειλαν να υψώσουν το ανάστημα και πρώτος ο παραιτηθείς πρωθυπουργός απέναντι σε αυτή τη διαρκή επίθεση όχι μόνο σε εμένα προσωπικά, αλλά και σε πρωτοβουλίες υπεράσπισης των δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το έκαναν", τόνισε.



news.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *