Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Μήνυμα του Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ προς τους μαθητές κι εκπαιδευτικούς για τη νέα σχολική χρονιά

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ απηύθυνε με Εγκύκλιο το παρακάτω μήνυμα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την έναρξη του νέου Σχολικού Έτους 2015-16:

''Αγαπητοί μου μαθητές και διδάσκαλοι·

Άλλη μια σχολική χρονιά αρχίζει σήμερα, την οποία χάρη στο πολύ μεγάλο έλεος του Θεού αξιωθήκαμε να ξεκινήσουμε και φέτος τελώντας την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού. Από τον Θεό άρχισαν όλα όσα υπάρχουν.
Χωρίς τον Θεό κανένα έργο δεν ευοδώνεται και δεν τελεσφορεί. Αυτό το τόνισε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός λέγοντας: «Χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν»· δηλαδή, χωρίς Εμένα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε, το οποίο να αντέχει και να μένει στην αιωνιότητα.
Όσα έργα πράττουμε δίχως τον Θεό φέρουν βαθιά μέσα τους την φθορά. Γι' αυτό αποδεικνύονται μάταια και κούφια. Εμείς όμως ως χριστιανοί δεν πιστεύουμε στον θάνατο, αλλά στον Ιησού Χριστό που κατάργησε τον θάνατο και χαρίζει ζωή αιώνιο σε όσους Τον πιστεύουν και τηρούν τις εντολές Του. Γι' αυτό όσα καλά μας χάρισε ο Θεός, ένα από τα οποία είναι και η σοφία και η μόρφωση, τα βλέπουμε ως σπουδαία δώρα του Θεού, για να γνωρίσουμε την Αλήθεια και να γίνουμε αθάνατοι.


Ως Ποιμενάρχης της Μητροπόλεώς μας, της Εδέσσης, της Πέλλης και της Αλμωπίας, εύχομαι το θείο φως των γραμμάτων να φωτίζει, να καθοδηγεί και να ειρηνεύει τους διδασκάλους και όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, με την χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Αμήν.




Προς Θεόν Ευχέτης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
† Ο Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ΙΩΗΛ''


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *