Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

iPhone: Eπικίνδυνοι ιοί κρυμμένοι μέσα σε δημοφιλείς εφαρμογές

H Apple αναγκάστηκε αφαιρέσει μια σειρά από δημοφιλείς εφαρμογές για iPhone και για υπολογιστές Mac από το App Store, λόγω ενός επικίνδυνου ιού που μέσω αυτών εξαπλώθηκε στις συσκευές της.


Ο ιός που χτύπησε την Apple ονομάζεται XcodeGhost και σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge, λειτουργεί πείθοντας τους προγραμματιστές να χρησιμοποιήσουν μια τροποποιημένη έκδοση του Xcode – το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία iOS.

Μόλις εγκατασταθεί στο τηλέφωνο, το τάμπλετ ή τον υπολογιστή, η μολυσμένη εφαρμογή μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί από τους χάκερ, ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στα στοιχεία των χρηστών.



Μιλώντας στο Reuters, η Christine Monaghan, εκπρόσωπος της Apple, επιβεβαίωσε το χτύπημα του ιού, λέγοντας: «Έχουμε αφαιρέσει τις εφαρμογές από το App Store που γνωρίζουμε ότι έχουν δημιουργηθεί με αυτό το πλαστό λογισμικό. Εργαζόμαστε με τους προγραμματιστές για να βεβαιωθούμε ότι χρησιμοποιείται η σωστή έκδοση του Xcode».

Μία πολύ δημοφιλής εφαρμογή που έχει χτυπηθεί από τον ιό είναι η εφαρμογή μηνυμάτων WeChat, η οποία έχει πάνω από 600 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Η WeChat επιβεβαίωσε ότι η εφαρμογή τους είχε επηρεαστεί, αλλά αφορά μία παλαιότερή της έκδοση και η τελευταία ενημέρωση είναι καθαρή από το κακόβουλο λογισμικό. 
 
 
 
 
 
ΠΗΓΗ: athensparty

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *