Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Ο Έντζο Φεράρι κάνει το ντεμπούτο του σε αγώνα αυτοκινήτων (Σαν σήμερα 5/10)

1922 Σύμφωνα με απόφαση της Ελληνικής Επαναστατικής Επιτροπής, οι υπεύθυνοι της εθνικής τραγωδίας (Μικρασιατική Καταστροφή) θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Πρόεδρος της
ανακριτικής επιτροπής ορίζεται ο στρατηγός Θεόδωρος Πάγκαλος.

1930 Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κηρύσσει την έναρξη των Α' Βαλκανικών Αγώνων Στίβου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παρουσία του Τούρκου πρωθυπουργού. Ο επικοντιστής του Παναθηναϊκού Αργύρης Καραγιάννης γίνεται ο πρώτος Έλληνας βαλκανιονίκης.

1969 στη Βρετανία, μεταδόθηκε από το BBC το πρώτο επεισόδιο της κωμικής σειράς "Το Ιπτάμενο Τσίρκο των Μόντι Πάιθον". Τα κωμικά και σατυρικά έργα της ομάδας των Μόντι Πάιθον (Γκράχαμ Τσάπμαν, Έρικ Άιντλ, Τέρι Γκίλιαμ, Τέρι Τζόουνς, Τζον Κλιζ και Μίκαελ Πάλιν) είχαν μεγάλη απήχηση στη Βρετανία και το εξωτερικό, επηρεάζοντας μετέπειτα Βρετανούς δημιουργούς.




Ακολουθήστε μας στην σελίδα μας στο facebook : Δείτε Τι Έγινε Σαν Σήμερα Στον Κόσμο

Μουσική 5/10
1943 Ο Αμερικανός κιθαρίστας, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Steve Miller γεννήθηκε στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν. Ξεκίνησε την καριέρα του με το συγκρότημα The Marksmen και το 1962, φοιτητής στο πανεπιστήμιο του Wisconsin–Madison, δημιούργησε τους The Ardells. Μετά την αποφοίτηση του μετακόμισε στο Σικάγο του Ιλινόις όπου άρχισε να παίζει δίπλα σε θρύλους της blues όπως Paul ButterfieldMuddy WatersHowlin' Wolf και Buddy Guy. Το 1967 δημιούργησε τους Steve Miller Band και τα επόμενα χρόνια γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως "Fly Like An Eagle", "Rock'n Me", "Jet Airliner", "Jungle Love", "Abracadabra" κ.α.
1947 Ο Βρετανός τραγουδιστής του rock συγκροτήματος AC/DCBrian Johnson γεννήθηκε στο Dunston της Αγγλίας. Άρχισε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του '70 σαν μέλος των συγκροτημάτων Gobi Desert Canoe ClubFresh και The Jasper Hart Band. Το 1976 κυκλοφόρησε το πρώτο του σόλο single με τον τίτλο "I Can't Forget You Now". Μετά τον θάνατο του τραγουδιστή των AC/DC Bon Scott το Μάρτιο του 1980, συμμετείχε σε οντισιόν του συγκροτήματος στο Λονδίνο και κέρδισε την θέση. Το 2003 το όνομα του μαζί με των υπολοίπων μελών του συγκροτήματος γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Οι πωλήσεις τους ξεπερνούν μέχρι σήμερα τα εκατόν εξήντα εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια με την φωνή του: "Back in Black", "For Those About to Rock (We Salute You)", "Thunderstruck" κ.α.
Αθλητισμός 5/10
1582Στην Ιταλία και στην Ισπανία  μπαίνει σε εφαρμογή το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Το υιοθέτησε ο πάπας Γρηγόριος ΙΓ’ κι αντικατέστησε το Ιουλιανό. Μετά τις 4 Οκτωβρίου έγινε «άλμα στο χρόνο» και το ημερολόγιο έγραψε… 15 Οκτωβρίου. Στην Ελλάδα καθιερώθηκε το 1923.
1919Ο Έντσο Φεράρι (Enzo Ferrari) κάνει το ντεμπούτο του σε αγώνα αυτοκινήτων. Αργότερα θα ιδρύσει εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων που θα φέρει το όνομά του

Παρακολουθήστε το trailer της σελίδας μας  ΕΔΩ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *