Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Μήνυμα του Δήμου Αλμωπίας για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων καθιερώθηκε το 1931 σε συνέδριο περιβαλλοντολόγων στη Φλωρεντία. Με αυτόν τον τρόπο οι συμμετέχοντες θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό αλλά και τους ειδικούς για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Βέβαια, από τότε, η γιορτή πλέον περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Ο Δήμος Αλμωπίας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιορίσει το σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα, το οποίο είναι δυστυχώς ορατό τόσο στην πόλη της Αριδαίας, όσο και στις Τοπικές Κοινότητες.

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Δήμος Αλμωπίας κατανοώντας το πρόβλημα, ενέταξε στον προϋπολογισμό ένα μεγάλο ποσό (περίπου 50.000 ευρώ) και πραγματοποιούνται τσιπαρίσματα στους αδέσποτους σκύλους, ενώ ταυτόχρονα γίνονται και οι απαραίτητοι εμβολιασμοί. Επιπλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα στειρώσεων, καθώς αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να περιοριστεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων.

Η ευθύνη ανήκει σε όλους μας, γι’ αυτό πριν πάρουμε στο σπίτι μας ένα κατοικίδιο θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι είμαστε σε θέση να το φροντίσουμε και να του παρέχουμε όλα όσα χρειάζεται και να έχουμε κατά νου ότι η εγκατάλειψη αποτελεί το κεντρικό μέρος του προβλήματος.



ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *