Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΚΠ ΟΡΑΜΑ: Σεμινάριο για γιαγιάδες στην Έδεσσα με τίτλο ''Η γιαγιά μου η καλή''

Στις μέρες μας είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να εργάζεται η μητέρα μικρών παιδιών. Τη φροντίδα των παιδιών αυτών για όσο διάστημα απουσιάζουν οι μητέρες την αναλαμβάνουν οι γιαγιάδες, οι τροφοί, κτλ.

Ο ρόλος των γιαγιάδων, των τροφών είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την καλή διαπαιδαγώγηση και ομαλή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών. Δεν είναι λίγες οι φορές που δημιουργούνται συγκρούσεις μεταξύ μητέρων και γιαγιάδων για τον τρόπο αντιμετώπισης και συμπεριφοράς τους έναντι των παιδιών. 

Το Κέντρο Πρόληψης έχοντας δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια αρκετά αιτήματα από τις παραπάνω ομάδες πληθυσμού και αναγνωρίζοντας την σημαντική συμβολή που μπορούν να έχουν μέσω της σχέσης που αναπτύσσουν με τα παιδιά που φροντίζουν, προβαίνει στην δημιουργία μιας ομάδας που θα αποτελείται από γιαγιάδες, τροφούς, μπέιμπυ σίτερ, κτλ. 

Η διάρκεια του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει 5 συναντήσεις διάρκειας 1,5 ωρών και τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι: «Πώς να δημιουργήσω μια καλή σχέση συνεργασίας με τους γονείς των παιδιών», «Πώς να αναγνωρίσω τις ανάγκες των παιδιών», «Πώς να βελτιώσω την επικοινωνία μου με τα παιδιά», «Να βάλω όρια και κανόνες; Ποια και Πως;»

Όσες γιαγιάδες, τροφοί, κτλ. ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο σεμινάριο εκπαίδευσης μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Κέντρο Πρόληψης «ΌΡΑΜΑ» 23810 51174, υπόψη Ιωακειμίδου Μαρία.



Με εκτίμηση 

Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος 

Λάζαρος Σιάντσης 

Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής 



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *