Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης

Από την Ένωση Κεντρώων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Το βράδυ της Τρίτης, 6 Οκτωβρίου, μίλησε στη Βουλή για πρώτη φορά ο Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης τόνισε αρχικά, ότι περίμενε επι 30 χρόνια για να μπει στη Βουλή και να συναντήσει άδεια αίθουσα και Βουλευτές των άλλων κομμάτων που μόνο με τα προνόμια τους ασχολούνται, πόσους συμβούλους θα έχουν, πόσους επιστημονικούς συνεργάτες, πόσους μετακλητούς υπαλλήλους. Η εικόνα αυτή του κοινοβουλίου με θλίβει τόνισε ο πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ.

Στη συνέχεια ο κ. Λεβέντης τόνισε ότι η ομιλία του κ. Τσίπρα ομοιάζει πάρα πολύ με τις αντίστοιχες ομιλίες, Καραμανλή, Γιώργου Παπανδρέου, Αντώνη Σαμαρά, πριν λίγα χρόνια όταν μίλησαν για τις προγραμματικές δηλώσεις των κυβερνήσεων τους. Πολλά θα, γενικότητες και αοριστίες. Οι προσδοκίες μας συνεπώς είναι μηδαμινές.

Έπρεπε ο κ. Τσίπρας να ζητήσει μια συγνώμη γιατί επί 5 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούσε για διαγραφή χρέους, σχίσιμο μνημονίου, ενότητα Νότου κατά του Βορά και μια νύκτα του Ιουλίου τα φόρτωσε όλα αυτά στον κόκορα και υπέγραψε μνημόνιο απείρως χειρότερο εκείνων που προηγήθηκαν. Ούτε εξήγηση, ούτε συγνώμη από τον κ. Τσίπρα. Αυτό είναι το νέο ήθος σας κ. Τσίπρα;

Στη συνέχεια ο κ. Λεβέντης καυτηρίασε τη στάση του ΚΚΕ, που με τα τυφλά όχι σε όλα στην ουσία βοηθάει τις κυβερνήσεις να γίνουν πιο ανάλγητες. Αυτή η στάση σας σε τι διαφέρει από την στάση της Χρυσής Αυγής; Όταν το 1989 κάνατε εσείς του ΚΚΕ κυβέρνηση με τον Μητσοτάκη, γιατί προδώσατε την απλή αναλογική;

Ακόμη ο κ. Λεβέντης έθεσε θέμα και για τους 5 συνεργάτες που έχει ο κάθε Βουλευτής, τονίζοντας ότι οι συνεργάτες του ΣΥΡΙΖΑ υπερβαίνουν τους χίλιους. Αυτό συνιστά πρόκληση, συνέχισε ο κ. Λεβέντης και κάλεσε τον παριστάμενο κ. Βούτση, νέο Πρόεδρο της Βουλής, να πάρει θέση. Ο κόσμος πεινάει και η Βουλή ζει μέσα στη χλιδή!

Προτιμήσατε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ ως συνέταιρο σας τον κ. Καμμένο, μοιράσατε τα υπουργεία ως λάφυρα, αποφεύγατε την ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ που δεν ήθελε ούτε υπουργεία, ούτε οφίτσια, αλλά αποδοχή των 9 σημείων που αφαιρούν παθογένειες δεκαετιών του πολιτικού συστήματος. Αυτό θα σας κοστίσει ακριβά στο μέλλον.

Κατέληξε ότι η ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ στις προγραμματικές δηλώσεις θα ψηφίσει ΟΧΙ.


Γραφείο Τύπου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *