Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Μικρά περίεργα ποιήματα, μεγάλα περίεργα ταξίδια - Ποιητικό και μουσικό αφιέρωμα του Ευάγγελου Αθαν. Τσαβδάρη (ΜΕΡΟΣ 3ο)

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος, ο Ευάγγελος Τσαβδάρης γράφει στίχους για τον καλό του φίλο Χρήστο, και τους μοιράζεται μέσα από τις σελίδες του ialmopia.gr







Ένα ποίημα για τον φίλο μου τον Χρήστο

Μετά από αυτούς τους στίχους θα σιωπήσει για καιρό η πένα, 
θα πάψει να χορεύει μανιασμένα η σκέψη μου.

Όταν σε γνώρισα σου ζήτησα να χορέψεις ένα ζεϊμπέκικο, 
πού να' ξερα, ότι θα έστριβε η ζωή μας φίλε, 
πάνω στα κύματα της θάλασσας, 
και με κάβους διάφορους αλμυρούς και ζωηφόρους 
θα έδενε η ζωή το πέρασμά σου απ' τη δική μου. 

Στην πρώτη αστραφτερή στροφή, ανοίγωντας τα χέρια, 
έγινες συμμέτοχος της ζωής μου. 

Στο παραπάτημα της μουσικής διδάχθηκα απ' τα τριβόλια, που σε χτύπησαν, όταν γονάτισες για την ένδοξη φιγούρα του χορού σου. 

Έμαθες να μεριάζεις τα νεανικά μελτέμια του αυθορμητισμού μου, τότε η ψυχή μου, σου κέντησε στίχους!




Σε αυτό το σημείο, το ialmopia θα ήθελε να ευχαριστήσει τον Βαγγέλη για την εξαιρετική του δουλειά, που με κόπο πνευματικό και σωματικό ετοίμασε για να μοιραστεί με τους αναγνώστες μας. Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού στις ποιητικές περιπλανήσεις του, δίνει την ώθηση σε αυτόν να συνεχίσει το εξαιρετικό του έργο, και σε μας να το δημοσιεύουμε ακατάπαυστα! Μπράβο Βαγγέλη!


ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *