Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Δήμος Έδεσσας: Παρουσίαση τόμου για την ιστορία και τον πολιτισμό της Έδεσσας

Στην έκδοση του τόμου των πρακτικών του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συμποσίου με τίτλο "Η Έδεσσα και η Περιοχής της. Ιστορία και Πολιτισμός" προχώρησε ο Δήμος Έδεσσας. Η παρουσίαση του τόμου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Έδεσσας.

Για την εκδήλωση συνεργάστηκαν ο Δήμος Έδεσσας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας και οι επιμελητές του τόμου κ. Αναστασία και Παύλος Χρυσοστόμου, ενώ τελέστηκε και μνημόσυνο για τον Ανδρέα Βαβρίτσα που συνέβαλε σημαντικά στην πραγματοποίηση των ανασκαφών στην περιοχή του Λόγγου.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό συνέδριο, καθώς όπως φαίνεται και μέσα από τις σελίδες των πρακτικών αναδείχθηκαν σημαντικά ιστορικά στοιχεία της περιοχής με τις παρουσιάσεις και το διάλογο που ακολούθησε. Η σημασία του συνεδρίου και των πρακτικών που εκδόθηκαν είναι πολύ μεγάλη για την Έδεσσα και το πανελλήνιο, διότι ανέδειξε την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού στον τόπο μας, που είναι η κοιτίδα του Μακεδονικού Κράτους του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου ευχαρίστησε την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κα Ελισάβετ Τσιγαρίδα και τους συνεργάτες της, τους επιμελητές του τόμου κα Αναστασία και κ. Παύλο Χρυσοστόμου, τον κ. Ηλία Λαζαρίδη και τα μέλη του Συλλόγου "Τημενίδες" και τον Ευθύμη Βαγουρδή που συνέβαλε στην έκδοση των πρακτικών. Επίσης, αναφέρθηκε στη συνεισφορά του Ανδρέα Βαβρίτσα και τόνισε τη σημασία των πρακτικών του συνεδρίου, που παρουσιάζουν σημαντικές πτυχές της ιστορίας και του πολιτισμού της περιοχής της Έδεσσας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *