Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Δ.Ασβεστόπουλος στην Πέλλα Τηλεόραση: "Μπορεί το τρένο να έρθει στην Πέλλα"

Συνέντευξη στην Πέλλα τηλεόραση παραχώρησε ως μέλος της ομάδας πολιτών και φίλων του σιδηρόδρομου στο νομό Πέλλας, ο Δημήτρης Ασβεστόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. 
 
Άλλωστε προ ημερών πραγμα- τοποιήθηκε σύσκεψη του προέδρου του ΟΣΕ, των αρμοδίων διευθυντών των κλιμακίων, του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη και των μελών της ομάδας πολιτών για τον σιδηρόδρομο. Όπως τόνισε η γραμμή αυτή θα συνδέσει την Χαλκηδόνα, τα Γιαννιτσά και την Αλμωπία. Μάλιστα μπήκε στην λογική να σχεδιαστεί γραμμή και προς Βορρά καθώς υπάρχουν αγροτικά προϊόντα τα οποία θα μετακινούνται γρήγορα, με ασφάλεια και οικονομικά. Ο κος Ασβεστόπουλος τόνισε ότι τα οφέλη θα είναι πάρα πολλά τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επαγγελματίες. Η ομάδα αυτή χρονολογείται από το 2007 και μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές δράσεις με συναντήσεις φορέων, συλλογή υπογραφών, αποφάσεις συμβουλίων της αυτοδιοίκησης και βέβαια διοργάνωση μεγάλου συλλαλητηρίου στην Θεσσαλονίκη το 2011. Το έργο αυτό μπορεί να υλοποιηθεί και συμφέρει το νομό μας. 
 
Σημαντική εξέλιξη ήταν η προκαταρκτική μελέτη σκοπιμότητας από τον τότε Υπουργό Μεταφορών κο Λιάπη η οποία υλοποιήθηκε το 2007. Ακόμη το ρυθμιστικό σχέδιο της Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι θα πρέπει να υπάρξει η σύνδεση με το νομό Πέλλας και με την Αριδαία. Πρέπει λοιπόν να συντονιστούν οι δράσεις ώστε να επικαιροποιηθούν οι μελέτες, να βρεθεί η χρηματοδότηση από κάποιο χρηματικό εργαλείο και να υλοποιηθεί. Άλλωστε σήμερα υπάρχει το Μουσείο της Πέλλας το οποίο θα αναδειχθεί από την ύπαρξη αυτής της γραμμής. Θα μπορούν λοιπόν οι τουρίστες να πηγαίνουν από την Θεσσαλονίκη κατευθείαν εκεί. Ακόμη και τα Λουτρά Λουτρακίου στην Αριδαία θα αναβαθμιστούν και αυτά καθώς αποτελούν προορισμό για όλη την Ελλάδα. 
 
Θα έρθει η Πέλλα πολύ κοντά στο μεγάλο αστικό κέντρο που είναι η Θεσσαλονίκη. Σαφώς και όφελος θα έχει και η Θεσσαλονίκη καθώς θα αποσυμφορηθεί. 
 
 
 
εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *