Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας


Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό




Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.
Αθήνα, Ελλάδα. Από την Ειδομένη στο Τάε Κβον Ντο



Ένα μικρό παιδί ζει στιγμές ξεγνοιασιάς όπου και αν βρίσκεται, ότι και αν έχει περάσει. Έτσι, και ο μικρός μετανάστης της φωτογραφίας που κυνηγά ένα μπαλόνι του Μπομπ του Σφουγγαράκη μετά το μακρύ του ταξίδι από τη χώρα του στον Πειραιά, από εκεί στην Ειδομένη και από τα σύνορα πίσω ξανά στο Φάληρο.
Χέιχε, Κίνα. Στρατιωτικές επιδείξεις στους -26 βαθμούς Κελσίου



Στρατιώτες του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας κάνουν ένα εντυπωσιακό άλμα πάνω από το χιόνι, στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους σε δύσκολες συνθήκες. Η στρατιωτική τους εκπαίδευση γίνεται στα σύνορα της Κίνας με τη Ρωσία.
Hpakant, Μιανμάρ. Ενέσεις ηρωίνης στην απομονωμένη επαρχία



Ανθρακωρύχοι κάνουν ένεση με ηρωίνη στο ορυχείο νεφρίτη στην απομονωμένη περιοχή Hpakant της Μιανμάρ. Ο εθισμός στα ναρκωτικά είναι ιδιαίτερα διαδεδομένος στους ανθρώπους που συρρέουν στο Hpakant για να βρουν μερικά κομμάτια του ημιπολύτιμου λίθου.
Μπαϊκονούρ, Καζακστάν. Μία συγκινητική στιγμή έγραψε ιστορία



Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές έγραψε ιστορία: Ο πρώτος βρετανός αστροναύτης αποχαιρετά το γιο του πριν φύγει για το διάστημα. Ο πύραυλος Soyouz που μεταφέρει τριμελές πλήρωμα, ανάμεσά τους και τον πρώτο βρετανό αστροναύτη Τιμ Πικ, με προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν.
Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Συνήθειες από τη μακρινή Αμερική



Τα αστικά πάρκα είναι τα αγαπημένα των Νεοϋορκέζων που έχουν ελάχιστες ευκαιρίες να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους. Μία από τις συνήθειες που κατακτά και η Ευρώπη είναι και η εξάσκηση όχι στα γυμναστήρια αλλά σε κάποιο από τα πάρκα της.
Σιβηρία. Αγιοβασίληδες στις κορυφές της Σιβηρίας



Διασώστες από τη Ρωσία, ντυμένοι Αγιοβασίληδες, σκαρφαλώνουν στις κορφές του πάρκου Stolby στη Σιβηρία, στα πλαίσια της εξάσκησής τους για έκτακτες καταστάσεις.
Μόναχο, Γερμανία. Ο δαιμονικός αντι – Άγιος Βασίλης που τιμωρεί τα παιδιά



Ο Krampuss είναι ένα τέρας από τη μυθολογία των χωρών των Άλπεων που σκοπό έχει να τιμωρεί τα παιδιά κατά τη διάρκεια της περιόδου των Χριστουγέννων, σε αντίθεση με τη συμπεριφορά του Αγίου Νικολάου, ο οποίος επιβραβεύει τα καλά παιδιά με δώρα. Παραδοσιακά, νέοι άντρες ντύνονται σαν τον Krampuss στο Μόναχο και περιφέρονται στην χριστουγεννιάτικη αγορά της γερμανικής πόλης.
Legazpi, Φιλιππίνες. Σκηνές αποκάλυψης άφησε ο τυφώνας Μελόρ



Ο τυφώνας Μελόρ προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων στις Φιλιππίνες, μεγάλες πλημμύρες, ενώ εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Λα Πας, Βολιβία. H ξηρασία στέγνωσε τις λίμνες



Βάρκες έχουν απομείνει στην αποξηραμένη λίμνη Poopó στο Ορούρο της Βολιβίας, τη δεύτερη πιο φημισμένη της χώρας που έχει στεγνώσει εξ ολοκλήρου. Ζώα έχασαν τη ζωή τους από την ανομβρία και οι οικογένειες των ντόπιων έχουν αναγκαστεί να μεταναστεύσουν.
Ντούμα, Συρία. Λουτρό αίματος από μία ακόμη σφοδρή επίθεση



Οι δρόμοι της Ντούμα, έξω από τη Δαμασκό βάφτηκαν με αίμα έπειτα από τους βομβαρδισμούς μαχητικών αεροσκαφών, οι οποίοι έπληξαν ένα σχολείο, το οποίο εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο από μικρά παιδιά. Η φωτογραφία είναι από νοσοκομείο της πόλης, που μοιάζει το ίδιο βομβαρδισμένο από τις λίμνες αίματος των ανθρώπων που χτυπήθηκαν χωρίς έλεος για μία ακόμη φορά. 


 
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *