Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Από Χριστούγεννα με κοντομάνικα σε Πρωτοχρονιά με χιόνια. Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού τις επόμενες μέρες, με χιονόνερο, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας. Σε ποιες περιοχές θα σημειωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα 


Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, από το βράδυ της Τετάρτης. Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, χιονόνερο και χιόνια.

Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Πρωτοχρονιά:

Κυριακή 27/12

Τοπικά αυξημένες νεφώσεις τα ανατολικά και νότια την Κυριακή. Στην υπόλοιπη χώρα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Δευτέρα 28/12

Γενικά αίθριος ο καιρός τη Δευτέρα με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 μποφόρ. Σε μικρή άνοδο η θερμοκρασία. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Τρίτη 29/12

Γενικά αίθριος και την Τρίτη ο καιρός, με τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και από το βράδυ στα Βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κατευθύνσεις, 3 με βαθμιαία 5 στα πελάγη, τοπικά 6 μποφόρ. Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή η θερμοκρασία. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά.

Τέταρτη 30/12

Στο ανατολικό Αιγαίο τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα, νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά την Τετάρτη. Χιόνια αρχικά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πέμπτη 31/12 - Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με χιονόνερο κατά τόπους. Χιόνια στα ορεινά και βόρεια της χώρας και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βελτίωση το βράδυ στα βόρεια και τη νύχτα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΑ 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Σε πτώση η θερμοκρασία. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Παρασκευή 1/1/2016 - Πρωτοχρονιά

Στα δυτικά παροδικές νεφώσεις. Στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων κυρίως στη Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας νεφώσεις με χιονόνερο κατά τόπους. Χιόνια στα οριενά και ημιορεινά και πιθανώς σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στα ηπειρωτικά. Άνεμοι από βόρειες κατευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *