Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

ΘΕΜΑ: Στους δρόμους ξανά οι αγρότες σε Αλμωπία, Σκύδρα, Πέλλα και Έδεσσα

Στους δρόμους ξανά οι αγρότες σε Αλμωπία, Σκύδρα, Πέλλα και Έδεσσα ενάντια στα σκληρά μέτρα που πρόκειται να ψηφίσει η Κυβέρνηση. Επίσης, συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των αγροτών και στα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Βέροια.




ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΩΝ:

1.Άμεση πληρωμή των ζημιών,  2. Ανάκληση της «παράνομης» απόφασης βάση κανονισμού για μείωση της αποζημίωσης, 3. Αλλαγή του άδικου και ασαφές κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Για τούς παραπάνω λόγους η γενική συνέλευση των αγροτικών συλλόγων αποφάσισε την Παρασκευή στις 15-01-2016 και ώρα 10:30πμ να συγκεντρωθούμε όλοι οι αγρότες στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Βέροια με κύριο αίτημα:

η παρουσία του πρόεδρου του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπε, για να συζητήσουμε όλα τα παραπάνω προβλήματα που αναφέραμε με σκοπό την επίλυση τους.


ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ


Ολοκληρώθηκε την Τρίτη (12/1) η Σύσκεψη του Αγροτικού Συλλόγου Αλμωπίας στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας.


Εκεί συζητήθηκαν φλέγοντα θέματα που αφορούν το ασφαλιστικό, την φορολογία, τις ενέργειες του Σώματος και κάποια οργανωτικά θέματα του Συλλόγου. Αναλυτικά, ακούστηκαν οι απόψεις σχετικά με τη συγχώνευση του ΟΓΑ στο υπερταμείο και τη σταδιακή αύξηση εισφορών. Για το θέμα της φορολογίας των αγροτών και στο πλαίσιο του προϋπολογισμού, ερωτηματικά και αντιδράσεις προέκυψαν με την αύξηση συντελεστή φορολογίας και  της προκαταβολής (Προϋπολογισμός).

Όλοι μαζί σαν μια γροθιά δήλωσαν και αποφάσισαν πως η έξοδός στους δρόμους μοιάζει μονόδρομος για ακόμη μία φορά. Τέλος, αποφασίστηκε η συμμετοχή στην κατάληψη των γραφείων του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη (13/1), ενώ την Πέμπτη (14/1) συμμετοχή στην ανοιχτή συγκέντρωση οριστικοποίησης στην κινητοποίηση των μελών της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων.


ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΣΚΥΔΡΑ


Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα (11/1) η Σύσκεψη του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν εκεί δεν ήταν διαφορετικά με τους άλλους Συλλόγους, καθώς το ασφαλιστικό, ο ΟΓΑ, η μείωση στις καλλιέργειες από τον ΕΛΓΑ και η φορολογία ήταν τα θέματα που ακούστηκαν απόψεις και αντιδράσεις των αγροτών.

"Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αφανισμού του κλάδου μας" 

Αυτό "βροντοφώναξε" η συντονιστική επιτροπή και οι Δημητριάδης - Κυραλίδης σχετικά με τα νέα μέτρα που πρότεινε η Κυβέρνηση. Οι κινητοποιήσεις είναι πλέον αναγκαίες και χωρίς αυτές οι αγρότες θα βρεθούν αντιμέτωποι με την καταστροφή τους.


ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΠΕΛΛΑ - ΕΔΕΣΣΑ


"Μονόδρομος τα μπλόκα στους δρόμους"

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα (11/1) και η Σύσκεψη του Αγροτικού Συλλόγου Σκύδρας στο Πνευματικό κέντρο Γιαννιτσών. Το αποτέλεσμα της συνάντησης δεν ήταν άλλο από τον "Μονόδρομο και τα μπλόκα στους δρόμους", ενάντια στα σκληρά μέτρα της Κυβέρνησης.

Επίσης αποφασίστηκε στην Έδεσσα και μετά τη σύσκεψη των Συλλόγων της κεντρικής Μακεδονίας οι καταλήψεις και οι κινητοποιήσεις να είναι δυναμικές, από τους αγρότες της περιοχής και την «Πρωτοβουλία Αγροτών».


ialmopia.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *