Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Η μεγάλη "έξοδος" των αγροτών

Διαρκώς ενδυναμώνεται το μπλόκο στο τελωνείο του Προμαχώνα, όπου ήδη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 900 τρακτέρ και όπως αναφέρει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αγροσυνδικαλιστής Στέργιος Λιτός «καθημερινά γίνονται διάφορες ενέργειες συμβολικού χαρακτήρα -χθες κτηνοτρόφοι του μπλόκου έριξαν γάλα και σανό στο οδόστρωμα- αλλά σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκουμε να κλείσουμε το τελωνείο».

Τρακτέρ έχουν παραταχθεί και σε άλλες περιοχές του νομού Σερρών και ο σχεδιασμός είναι να κατευθυνθούν από αύριο σε σημεία που χρειάζονται ενδυνάμωση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων Χρήστος Γκόντιας.

«Δουλεύουμε για να στηθούν λίγα, δυνατά και σε κομβικά σημεία μπλόκα. Ένα τέτοιο πολύ δυνατό είναι αυτό που στήνεται στον κόμβο Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού. Η Πανελλήνια Συντονιστική θα έχει δυναμική παρουσία και στα μπλόκα του κόμβου της Χρυσούπολης στην Καβάλα, στο Κάστρο Βοιωτίας, στο Αγρίνιο, στη Θεσπρωτία, στο Ηράκλειο, ακόμα και στον Ισθμό της Κορίνθου και στα Μάλγαρα», αναφέρει. Μπλόκο στήνεται και στην περιοχή Κοκκινογείων στη Δράμα.

Αγρότες από τη Βόρεια Χαλκιδική και την ανατολική Θεσσαλονίκη σχεδιάζουν μπλόκο στην περιοχή του αεροδρομίου. Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής Βασίλης Μαυροσκάς, «αποφασίσαμε να κάνουμε προσυγκεντρώσεις στις πλατείες των χωριών στις 23 Ιανουαρίου 2016 και στις 26 του μήνα θα συγκεντρωθούμε όλοι στη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο "Μακεδονία", οπότε και θα αποφασίσουμε αν τελικά θα κάνουμε πορεία διαμαρτυρίας μέχρι τον Λευκό Πύργο».

Προσυγκεντρώσεις με τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών σήμερα, και κάθοδό τους σε κομβικά σημεία επί της εθνικής οδού, αποφάσισε σε χθεσινοβραδινή της σύσκεψη η Πρωτοβουλία Αγροτών που αριθμεί 62 Συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. «Να θεωρείται βέβαιο ότι θα στηθεί μπλόκο στον κόμβο της Κουλούρας, επί της Εγνατίας οδού στο νομό Ημαθίας, ενώ δυναμικό παρόν θα δοθεί και στους κόμβους Μαυροβουνίου και Παλιού Μυλοτόπου Πέλλας», δηλώνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας. Παρατεταγμένα τρακτέρ βρίσκονται στο Αιγίνιο Πιερίας, στις δύο εισόδους στο νομό Κιλκίς, στην Παλαιά Πέλλα, στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών, στο Μυλότοπο και στις περιοχές Αλεξάνδρεια, Καβάσιλα, Κυψέλη και Νησί του νομού Ημαθίας, ενώ αύριο θα αποφασιστεί προς ποια μπλόκα θα κινηθούν.

Τρακτέρ αναμένεται να παραταχθούν αρχικά στο ύψος του πέμπτου χιλιομέτρου Κομοτηνής-Ξάνθης και τις βραδινές ώρες της Τρίτης θα κατευθυνθούν στο κέντρο της Κομοτηνής, όπου και θα καταλάβουν θέσεις στον πεζόδρομο της κεντρικής πλατείας. Εκεί θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, οπότε αναμένεται η άφιξη στην Κομοτηνή του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η σύσκεψη στην παλαιά Νομαρχία Ροδόπης στις 10.30 το πρωί της ίδιας μέρας.

Οι εκπρόσωποι των φορέων της Ροδόπης που συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, αποφάσισαν την πραγματοποίηση συλλογικών δράσεων με αποκορύφωμα τη διοργάνωση περιφερειακού συλλαλητηρίου στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί.
 
 
 
Pellanet.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *