Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού. Βροχές και χιόνια σε όλη τη χώρα

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χιονοπτώσεις συνθέτουν τα χαρακτηριστικά του καιρού



Ραγδαία η πτώση της θερμοκρασίας, με το τσουχτερό κρύο με βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, στην ανατολική νησιωτική χώρα και στην Πελοπόννησο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί έως 7 και στα ανατολικά νότιοι 8 με 9 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.



Η Ξάνθη έχει, ήδη, ντυθεί στα λευκά, ενώ οι βροχές και οι καταιγίδες αναμένεται να επεκταθούν από το Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και στην υπόλοιπη χώρα.
Παραμένουν τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Παραμένουν τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.Από το λιμάνι του Πειραιά, δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ ανοιχτή είναι η γραμμή για τον Αργοσαρωνικό.

Από τη Ραφήνα τα δρομολόγια για Μαρμάρι και Κυκλάδες εκτελούνται κανονικά, ενώ η γραμμή Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα θα ανοίξει μετά τις 10 το πρωί.

Επίσης στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου ενώ κλειστή είναι η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας.Επίσης το πρωινό δρομολόγιο από το Λαύριο για Κέα δεν εκτελέστηκε.

Κλειστό είναι το Ρίο-Αντίρριο και οι γραμμές Πρίνου-Καβάλας,Κεραμωτή Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Τα δρομολόγια στις γραμμές Ηγουμενίτσα Κέρκυρα και Λευκίμμη-Ηγουμενίτσα εκτελούνται κανονικά.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει εξασθένηση των ανέμων αργότερα στα ανατολικά.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.



Παράλληλα, θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του μεγαλύτερου μέρους της χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιόνια στα ορεινά και σταδιακά και σε πεδινές περιοχές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, καταιγίδες τις πρωινές ώρες στην Κεντρική Μακεδονία, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές.

Ανεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία 6 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι 6 με 8 πιθανόν 9 βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στην Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές βαθμιαία τα φαινόμενα από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου.

Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωϊνές ώρες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Στερεάς και πιθανόν κατά τη διάρκεια της νύχτας και της Εύβοιας.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωϊνές ώρες στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που βαθμιαία θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Ανεμοι: Νότιοι 6 με 8 τοπικά 9 μποφόρ. Γρήγορα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Νότιοι 7 με 8 τοπικά 9 μποφόρ που θα βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. \u000B

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωϊνές ώρες. Από το βράδυ χιόνια στα βόρεια ορεινά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Καταιγίδες τις πρωϊνές ώρες στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά- ημιορεινά και από το βράδυ και σε πεδινές περιοχές. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *