Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Επικράτησε έναντι του Ευάγγελου Μεϊμαράκη ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά

Νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατόρθωσε να επικρατήσει του αντιπάλου του, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, στο β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών της γαλάζιας παράταξης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά των αναλυτών και θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Ν.Δ., καθώς αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου το 53% των ψήφων, έναντι 47% του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναγνώρισε και τυπικά την ήττα του, καθώς τηλεφώνησε στον κ. Μητσοτάκη προκειμένου να τον συγχαρεί και να του ευχηθεί καλή επιτυχία.

Τον κ. Μητσοτάκη συνεχάρη και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Κλειδί» για την μη αναμενόμενη επικράτηση του κ. Μητσοτάκη θεωρείται και η στήριξη που του προσέφερε ανοιχτά ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συμμετείχε στον α’ γύρο των εκλογών της ΝΔ.

Παράλληλα, η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη συνιστά και ήττα για το καραμανλικό μπλοκ, το οποίο είχε σύσσωμο συνταχθεί πίσω από την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *