Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Κόντρες σε 3 από την 4 ΔΗΜΤΟ της Πέλλας!

Τι και αν η οικονομία της Χώρας έχει χαντακωθεί. Τι και αν τα Κόμματα έχουν απαξιωθεί. Εντούτοις στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας νέος αέρας έχει έρθει ύστερα από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Έτσι 3 από τις 4 ΔΗΜΤΟ έχουν 2 υποψηφίους Προέδρους. Θυμίζουμε πως οι εκλογές γίνονται την Κυριακή στις κατά τόπους τοπικές επιτροπές. Δεν υπάρχουν χωρισμένα στρατόπεδα και όλοι οι υποψήφιοι έχουν την φιλοδοξία να βοηθήσουν το Κόμμα. Άλλωστε το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας το οποίο κατά την άποψη μας είναι παρωχημένο και ανεπίκαιρο προβλέπει ότι όλα τα μέλη της ΔΗΜΤΟ είναι εκλέκτορες για την εκλογή Προέδρου της ΝΟΔΕ από ένα συνονθύλευμα 80 περίπου ατόμων. Στην εποχή λοιπόν των ανοικτών διαδικασιών για μια τόσο σημαντική θέση ψηφίζουν μόνο στελέχη μετρημένα σε δεκάδες. Έτσι λοιπόν θα υπάρχει ένα κόμμα όπου ο Πρόεδρος του θα εκλέγεται από τη Βάση ενώ ο εκφραστής της Βάσης πρόεδρος της ΝΟΔΕ από την καμαρίλα, τα παρασκήνια και τις βαρονίες. Πάμε παρακάτω να γνωρίσουμε μερικούς από τους υποψηφίους.

Δήμος Πέλλας
Ο Λύσανδρος Αμιτζόγλου είναι επιχειρηματίας με καταγωγή από την Κρύα Βρύση που κινείται χρόνια στα Γιαννιτσά ενώ έχει ασχοληθεί με τα κοινά ως υποψήφιος σε διάφορες εκλογές. Είναι πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Κρύας Βρύσης. ο Μηνάς Παρανός είναι μέλος της ΔΗΜΤΟ χρόνια στο Κόμμα αλλά και στους συλλόγους και έλκει την καταγωγή του από την Αραβησσό. Στις εκλογές σαφώς και δεν υπάρχουν φαβορί πάραυτα φαίνεται ότι είναι ο Λύσανδρος Αμιτζόγλου. Δικαίωμα ψήφου έχουν 3.340 μέλη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας από τον Δήμο Πέλλας. Πρόεδρος στην προηγούμενη θητεία ήταν ο Νίκος Θωμαϊδης ο οποίος θα κατέβει ως Πρόεδρος της ΝΟΔΕ και δεν φαίνεται να στηρίζει ανοικτά κάποιον από τους δυο.

Δήμος Αλμωπίας

Υποψήφιοι είναι ο Παύλος Γιουρούρης και ο Γιάννης Σαπακόλης. Ο Παύλος Γιουρούκης ήταν επί δυο θητείες μέλος της ΔΗΜΤΟ Αλμωπίας το ίδιο και ο κος Σαπακόλης. Προβάδισμα φαίνεται να έχει ο πρώτος μιας και διαθέτει την στήριξη αρκετών στελεχών της περιοχής ενώ ο δεύτερος είναι ποιο οργανωτικός και ασχολείται προσωπικά πόρτα πόρτα. Προηγούμενη Πρόεδρος είναι η Γεύση Πασχαλίδου που επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφια Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Στην Αλμωπία δικαίωμα ψήφου έχουν 1.316 μέλη και φίλοι του Κόμματος.
Δήμος Έδεσσας
Ο Γιώργος Σέξτος αριστερά στη φώτο.


Ο Κώστας Μπατσίρης
Και εδώ υπήρξε κόντρα της τελευταίας στιγμής με την υποψηφιότητα του νυν Προέδρου Γιώργου Σέξτου την τελευταία στιγμή. Έτερος υποψήφιος ο Κώστας Μπατσίρης. Υπήρξαν εντάσεις γύρω από αυτό το ζήτημα αλλά την τελευταία στιγμή τα πράγματα ηρέμησαν. Ο Γιώργος Σέξτος έχει το προβάδισμα ως νυν Πρόεδρος αλλά η αναμέτρηση δεν θα είναι εύκολη καθώς ο Κώστας Μπατσίρης έχει εμπειρία και συμμετοχή κατά το παρελθόν στα τοπικά της Νέας Δημοκρατίας. Στην Έδεσσα ψηφίζουν 1.078 πολίτες.

Δήμος Σκύδρας
Μοναδικός υποψήφιος έμεινε ύστερα από έντονο παρασκήνιο ο Βαγγέλης Λόγγος πρώην ειδικός συνεργάτης του πρώην Υπουργού Γιώργους Καρασμάνη. Ο κος Λόγγος είναι σήμερα εν ενεργεία Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Σκύδρας.


από το Meapopsi.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *