Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Η άποψη του Γ. Σηφάκη για το κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στην Έδεσσα

Ο Γιάννης Σηφάκης παρευρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας που συνεδρίασε την Δευτέρα 22.03.2016 μετά από την επιστολή του Υπουργείου Εσωτερικών που ζήτησε από όλες τις Περιφέρειες και του Δήμους της χώρας να υποδείξουν χώρους για τυχόν εγκατάσταση προσφύγων ( αν χρειαστεί) .

Ο βουλευτής αφού ανέλυσε γενικά που βρίσκεται το προσφυγικό μετά την συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας ζήτησε από το δημοτικό συμβούλιο συνεργασία Πολιτείας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης με σύνεση και υπευθυνότητα για την αντιμετώπιση του εθνικού αυτού θέματος με δεδομένο ότι η Πολιτεία ζητά από όλους τους δήμους της χώρας την υπόδειξη θέσεων για να προετοιμαστεί καλύτερα αν τυχόν χρειαστεί και να αποφευχθούν αιφνιδιασμοί και λάθη. 

Αφού εξέφρασαν τις απόψεις τους οι δημοτικοί συνδυασμοί και πλήθος συμβούλων και αφού αρκετοί ζήτησαν διευκρινίσεις πολλών θεμάτων από τον παριστάμενο βουλευτή τελικώς το δημοτικό συμβούλιο συζήτησε για μια , κυρίως, θέση ( κατασκήνωση Σωτήρας ) και επιφυλάχθηκε να απαντήσει για συγκεκριμένο χώρο στο Υπουργείο μεταθέτοντας το θέμα σε επόμενη συνεδρίαση του αφού εξετάσει τυχόν χώρους και είναι πιό ώριμο. 

Η συζήτηση έγινε σε πολιτισμένο πλαίσιο και με την λογική της συνεργασίας Πολιτείας- Δήμου και παριστάμενων αρχών ( στρατός, αστυνομία, πυροσβεστική, νομίατρος, αποκεντρωμένη διοίκηση κλπ) 
 
 
 
από το meapopsi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *