Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Γιατροί Χωρίς Σύνορα για προσφυγικό: Η Ελλάδα έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού, η ΕΕ την βοηθά ελάχιστα

Η Ελλάδα είναι απελπιστικά επιβαρυμένη, λέει ο Φλόριαν Βέστφαλ, επικεφαλής των Γιατρών Χωρίς Σύνορα
 
Σε συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας Rheinische Post του Ντίσελντορφ, ο επικεφαλής των "Γιατρών χωρίς σύνορα" της Γερμανίας Φλόριαν Βέστφαλ περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση των προσφύγων και ιδίως των βρεφών στην Ειδομένη και καταλογίζει τεράστιες ευθύνες στα κράτη μέλη της ΕΕ. «Η Ελλάδα είναι απελπιστικά επιβαρυμένη και έχει αφεθεί στο έλεος του Θεού. 
 
Οι άλλες χώρες μέλη της EE, συμπεριλαμβανομένης και της γερμανικής κυβέρνησης, έχουν κάνει πολύ λίγα μέχρι τώρα για να υποστηρίξουν τις ελληνικές αρχές επιτόπου για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες", τόνισε. Στο ίδιο μήκος κύματος, η πρόεδρος των Γερμανών πρασίνων Ζιμόνε Πέτερ, η οποία επισκέπτεται την Ειδομένη, υπογράμμισε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο (Deutschlandfunk), ότι το πώς θα συμπεριφερθούμε στους πρόσφυγες «αποτελεί ευθύνη όλων των ευρωπαϊκών χωρών».
 
 
 
 Πηγή: www.lifo.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *