Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Δ. Πασόης: "Αδικία για την Αλμωπία το γεγονός ότι δεν πήρε εργάτες"

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ Δημήτρη Πασόη


Με έκπληξη, η οποία μετατράπηκε σε αγανάκτηση, πληροφορηθήκαμε την απουσία όλων των δήμων της Πέλλας, επομένως και του δήμου Αλμωπίας, από την πρώτη και δεύτερη φάση του προ- γράμματος κοινωφελούς εργασίας. 
 
Οι διευκρινίσεις του Υπουργείου Εργα- σίας σε μέλος του Κοινοβουλίου, που προέρχεται από το νομό μας, για τη μη συμπερίληψη των δήμων του νομού μας στην πρώτη και δεύτερη φάση του προ- γράμματος της κοινωφελούς εργασίας δεν πείθουν κανέναν. Οι ισχυρισμοί περί επιλογής των δήμων με την εφαρμογή μαθηματικού τύπου κα- θώς και περί του νέου προσανατολισμού του προγράμματος περισσότερο προς τις ανάγκες των ανέργων και όχι της κάλυψης των παγίων αναγκών των δήμων, θεωρούμε ότι είναι φύλλο συκής προκειμένου να καλύψει προτιμήσεις και παρεμβατικές ενέργειες. 
 
Ο ακριτικός και απομονωμένος δήμος Αλμωπίας, που βρίσκεται μακριά από αστικές περιοχές, με την τεράστια έκτασή του και τις μεγάλες του ανάγκες σε προ- σωπικό, μαστίζεται από την συνεχιζόμενη οικονομική ύφεση με πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας τα οποία δεν αποτυπώνονται, τις περισσότερες φορές, στα στοιχεία του Ο.Α.Ε.Δ. και του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, καθώς πολλοί άνεργοι και ιδιαίτερα οι νέοι δεν το δηλώνουν, καθώς διαμένουν και υποαπασχολούνται με του αγρότες οικεί- ους τους. Ζητούμε την κινητοποίηση όλων των φορέων του νομού μας, ήτοι εργατικών κέντρων, βουλευτών, δημάρχων, αντιπε- ριφερειάρχη κ.λπ., ώστε να αναθεωρηθεί η κατάταξη των δήμων στην πρώτη και δεύτερη φάση του προγράμματος κοινω- φελούς εργασίας και να συμπεριληφθούν όλοι οι δήμοι της Πέλλας, επομένως και του δήμου Αλμωπίας, στην πρώτη και δεύτερη φάση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. 
 
Οι υποσχέσεις περί συμπερίληψης των δήμων του νομού σε επόμενη φάση του προγράμματος δεν πρέπει να μας εφησυ- χάζουν και να μας αδρανοποιούν καθώς θεωρούμε ότι το όλο ζήτημα παραπέμπεται στις καλένδες. 
 
Ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης 
 
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΜΩΠΙΑ Δημήτρης Πασόης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Το ialmopia.gr επιτρέπει στον χρήστη να αναρτά τα σχόλια και τις απόψεις του σε επίκαιρα θέματα/συζητήσεις. Τα σχόλια και οι απόψεις αυτές εκφράζουν αποκλειστικά τις προσωπικές θέσεις του εκάστοτε χρήστη και δεν υιοθετούνται από το ialmopia.gr. Σε κάθε περίπτωση, ο χρήστης οφείλει να εκφράζεται με τρόπο ώστε να μην παραβιάζει τους ελληνικούς νόμους. Σε αντίθετη περίπτωση, το ialmopia.gr διατηρεί το δικαίωμα να αποκλείει το χρήστη από την εν λόγω υπηρεσία.

Με εκτίμηση, Η συντακτική ομάδα του ialmopia.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *